Home » Agrement, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Statiunea Lacul Rosu

24 September 2009 0 Comentarii

statiunea-lacul-rosu-bicaz-neamtStatiunea Lacul Rosu este situata intr-o mica depresiune montana, in partea de Est a Transilvaniei in Carpatii Orientali, la o altitudine de 983 m, in apropierea Cheilor Bicazului, judetul Harghita si a rezervatiei Cheile Sugaului..

Lacul Rosu s-a format in luna iulie 1837 ca urmare a unor calamitati naturale, care in loc sa distruga, au fost capabile sa formeze un lac in a carui oglinda poti amdira cioatele de molid si reflectarea purpurie a calcarelor si aluviunilor roscate de pe Suhardul Mic. Lacul Rosu formeaza alaturi de Cheile Bicazului o zona de o frumusete rara in lume.

Formarea lacului este strans legata de o legenda a locului care spune ca o fata frumoasa a fost rapita de un haiduc si dusa intr-o pestera din muntii Suhard. Lacrimile fetei au induplecat batranul munte care si-a pravalit stancile peste haiduc pentru a-l ucide. Astfel, in luna iulie, s-a desprins o bugata de stanca care a ucis haiducul, fata si un cioban cu turma sa de oi. Sangele varsat de acestia a inrosit apele lacului si i-au facut pe ciobani sa-i dea numele de Lacul Rosu. La fel ca si lacul Izvorul Muntelui de langa Bicaz, posibilitatile de agrement sunt multiple si includ bineinteles o plimbare cu barca pe lac!

Din anul 1857 acest colt de rai, descoperit de catre trei turisti veniti din Gheorgheni, a devenit un punct de atractie pentru numerosi turisti iubitori de drumetii si atrasi de frumusetea naturala a lacului si de bogatia salbatica a florei si faunei. Prima cabana din Statiunea Lacul Rosu  a fost construita in anul 1910.

Statiunea Lacul Rosu este o statiune climaterica si de odihna, situata la poalele Muntilor Suhard si pe malul Lacului Rosu si apartine de judetul Harghita. Dispune de un climat montan, cu veri racoroase si ierni reci, dar si de un bioclimat tonic-stimulent asupra organismului care fovorizeaza odihna si tratarea nevrozelor astenice, ajuta la recuperarea din starile de surmenaj fizic si intelectual.  In cadrul statiunii se gasesc numeroase posibilitati de cazare atat pentru sezonul de iarna cat si pentru celelalte sezoane.

Statiunea Lacul Rosu ofera posibilitatea desfasurarii unei varietati de activitati, ce se pot practica pe langa odihna si tratament. Pentru amatorii de drumetie, statiunea ofera urmatoarele itinerarii: Circuitul Lacului Rosu, Cheile Bicazului pe DN 12C, Varful Suhardu Mic, Varful Suhardu Mare si Varful Ucigasu. Pentru iubitorii de ski, aici sunt partii de schi de o calitate foarte buna si au o lungime de peste 2 km. Alte activitati de recreere sunt: canotajul, alpinismul si pescuitul.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.