Home » Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș
, , ,

Valea Bicajelului – Judetul Neamt

26 October 2009 0 Comentarii

bicajel-cheile-bicazuluiCheile Bicajelului sunt situate in muntii Hasmas, au o lungime de aproximativ 20 km  si sunt formate de raul Bicajel, cel mai mare afluent al raului Bicaz. La fel de spectaculoase si salbatice ca si Cheile Bicazului acestea sunt neatinse de roata masinii, mai putin cunoscute si mai greu accesibile vizitatorilor.

Drumul de acces spre Cheile Bicajelului porneste din statiunea Lacul Rosu si traverseaza o zona deosebit de frumoasa. Mai intai parcurgi aproximativ 8 kilometrii pe un drum de tara care strabate valea Bicajelului, zona pe care localnicii o numesc Bicajelul Trei Fantani. Merita vazuta aceasta vale pentru salbaticia locului, linistea si frumoasa priveliste care se deschide in fata ochilor nostri. Acest catun pierdut numit Trei Fantani este desprins parca din ilustratele unei carti de povesti iar tu calatorule esti personajul principal care trebuie sa descoperi miracolul naturii.

Drumul devine incet, incet o poteca care urca prin desisul paduri si brusc iti apar in fata stancile care formeaza Cheile Bicajelului. Aici poti admira numeroase mici cascade parcurse zgomotos de paraul Bicajel. Partea cea mai salbatica si deosebita a acestor chei se afla intre Fagetul Ciucului si Piatra Surducelului de la care in amonte parcurge Bicajelul lin, zona satului care poarta acelasi nume.

Pentru a traversa Cheile Bicajelului este nevoie de echipamente de catarare, de costume de scafandru si de un ghid. Stancile care formeaza aceste chei sunt abrupte, curentii sunt puternici iar paraul Bicajel depaseste in unele locuri 3 metri adancime. Traseul catre Cheile Bicajelului este unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase de la noi din tara.

Poze Cheile Bicazului

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului

Click pentru a vedea toate albumele foto

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.