Home » Legendele Ceahlăului, Parcul Național Ceahlău
,

Legenda Clailor lui Miron din Ceahlau

23 November 2009 0 Comentarii

legenda-claile-lui-mironDaca urci pe Ceahlau urmand traseul marcat cu banda rosie care pleaca de la Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Claile lui Miron – Ocolasul Mic  pana la Cabana Dochia vei intalni doua stanci impunatoare cunoscute sub denumirea de “Claile lui Miron”. Desi reprezinta un element natural de atractie pentru turisti putini sunt cei care stiu legenda acestor stanci.

Legenda ne vorbeste despre un cioban batran care cu multi ani in urma a venit aici de pe la Secu sau Izvorul Alb pentru a-si paste oile. Aceste locuri pline de verdeata l-au atras pe ciobanul Miron care a poposit deseori langa aceasta stanca, mai ales in noptile cu luna plina. Ciobanul avea harul cantatului si doinea atat de frumos din fluierul sau ca nimeni nu-l putea intrece.

Doinele lui erau atat de minunate incat intreaga suflare a padurii, vietatile, vantul, stancile, dealurile, raurile si poienile ramaneau vrajite atunci cand il ascultau. Toate acestea i-au fost atat de dragi ciobanului Miron si tot atat de drag era si ciobanul pentru tot ce era in jur, astfel incat se povesteste ca acesta a ramas sa moara langa stanca cea mai ascutita. De aceea aceste stanci au ramas cunoscute de catre localnici ca fiind Claile lui Miron, locul unde ciobanului ii placea  sa doineasca din fluier.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.