Home » Legendele Ceahlăului, Parcul Național Ceahlău
,

Legenda Pietrei Lacrimate din Ceahlau

23 November 2009 2 Comentarii

legenda-pietrei-lacrimateDaca urci pe Ceahlau urmand traseul marcat prin crucea rosie care pleaca de la Statiunea Durau – Poiana Viezuri – Cascada Duruitoarea – Poiana Saiusului pana la Cabana Dochia vei intalni, dupa ce treci de Curmatura Stanile spre Curmatura Picioru Schiop, platoul de unde poti admira Piatra Lacrimata. Pentru a ajunge in final la Cabana Dochia traseul trece pe langa Piatra Lacrimata, care sta neclintita in bataia vantului, semanand cu chipul unui om care plange.

Asemenea celorlalte pietre ale Masivului Ceahlau, Piatra Lacrimata are si ea legenda ei, dar odata cu trecerea timpului aceasta s-a pierdut. Ceea ce a ramas astazi este doar forma acestui chip care plange invaluit de mister. Aceasta stanca, cu forma ei provocatoare, trezeste imaginatia trecatorilor care parca incearca sa-i descopere secretul. Unii localnicii spun ca ar fi vorba de o ursitoare si se tem de ea, in schimb altii o aseamana cu chipul unui indragostit si o privesc cu respect. Adevarata poveste a Pietrei Lacrimate a murit odata cu oamenii care au cunoscut-o, cert este ca nu vom sti niciodata legenda acestei pietre.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • andra a spus:

    foarte frumos m-a impresionat

  • Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) a spus:

    Filme si seriale despre legendele, povestile,folclorul si mestesugurile din Romania dar si din tarile de pretutindeni.
    Cu multa rabdare si cercetari, indeosebi la cei mai batrani, se poate infaptui cinematografie care ocroteste comorile spirituale ale intregii omeniri. Cu cat ne cunoastem mai bine unii pe altii, cu atat reusim mai mult sa comunicam fructuos si intelept, prejudecatile devenind istorie.
    Cu ajutorul Domnului.

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.