Home » Mănăstiri, Obiective turistice

Manastirea Benedictina “Maica Unitatii” Viisoara

28 December 2009 1 Comentariu

maica-unitatii-manastire-benedectinaLocatia: Manastirea Benedictina “Maica Unitatii” este situata in satul Viisoara din comuna  Alexandru cel Bun, in apropierea orasului Piatra Neamt.

Tel: 0233261426

Program de vizitare: 09.00 – 13.00

Descriere:

Asezata intr-un cadru pitoresc si frumos impadurit, la streasina muntilor care imprejmuiesc municipiul Piatra Neamt, Manastirea Benedictina “Maica Unitatii” a primit la data de 25 martie 1998 de la Papa Ion Paul al II lea  binecuvantarea pentru prima piatra a manastirii. Fondatorii manastirii au fost Arhicenobiul din Arpino si Dieceza Sora-Aguino-Pontecorvo, iar cu ajutorul contributiei Mons aveau sa inceapa la data de 6 august 2000 constructia actualului lacas. Atunci, Episcopul Petru Gherghel a asezat piatra binecuvantata cu relicvele sfintilor pe locul unde se afla astazi altarul manastirii.

Constructia manastirii s-a finalizat in anul 2003, iar la data de 29 iunie 2003 a fost inaugurata. Tot la inceputul anului 2003, guvernul roman a conferit manastirii personalitate juridica si astfel a luat fiinta Fundatia “Maica Unitatii”. Slujba de sfintire a bisericii si consacrarea altarului Manastirii “Maica Unitatii” a avut loc la data de 7 octombrie 2007 si au participat 25 de preoti si numeroase persoane consacrate.

La Manastirea “Maica Unitatii” vietuiesc surorile benedictine care respecta faimoasa Regula benedictina potrivit careia viata surorilor din manastire este ca intr-o familie, unde abatele este parintele spiritual iar calugarii sunt fratii. Prin rugaciune si munca continua, calugarul benedictin il cauta pe Dumnezeu si raspandeste pacea, respectand faimosul dicton “roaga-te si munceste”. Pentru cei care doresc sa petreaca cateva zile intr-un cadru propice de meditatie, se pot reculege alaturi de personalul manastirii care va pune la dispozitie o casa de oaspeti si o bucatarie cu toate dotarile.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • ela a spus:

    poate puteti pune si cateva fotografii cu aceasta manastire si cateva informatii despre tarife va multumesc

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.