Home » Agrement, Trasee montane
, ,

Traseu de Hiking in Piatra Neamt: Varful Cernegura

31 January 2010 0 Comentarii

traseu-trekking-piatra-neamt-cernegura-neamtPunctul de plecare al traseului se afla in apropiere de Lacul Reconstructia situat langa podul de la restaurantul Caprioara. De aici se urca pe o poteca serpuita prin padure pana la prima poiana unde vara vin localnicii si stau la iarba verde si gratare. Apoi, poteca urca din ce in ce mai abrupt prin padure, pe alocuri intersectandu-se cu drumul forestier pe parcursul caruia patrundem incet, incet in frumusetea salbatica a naturii.

Dealul Cernegura care strajuieste in partea de sud-vest orasul Piatra Neamt este acoperit cu cea mai densa si variata vegetatie astfel incat drumul pana in varf reprezinta o adevarata provocare. Desi nu este marcat traseul este usor de gasit: nu ai cum sa te ratacesti. Poteca este batatorita de sutele de turisti, iubitori de drumetii, care vin an de an si se bucura de linistea si farmecul padurii.

La inceputul traseului te intampina padurile de foioase in care intalnesti exemplare de fag, mesteacan, carpen, stejar, cires, mar si plop, dupa care, spre varf patrunzi in padurile de conifere formate din specii de brad, molid si pin. Alaturi de acestea vei intalni arbusti ca maces, corn si alun dar si numeroase specii de graminee, flori si plante caracteristice stepei.
Album Foto
Click pentru a vedea versiunea mare a imaginilor

Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura
Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura
Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura Traseu Trekking Cernegura

Odata ajunsi sus pe Vf Cernegura care are o inaltime de 852 m, poteca iti indreapta pasii pe coama dealului spre un punct de belvedere de o frumusete magica. Aici este amenajat un loc de popas unde poti sa te odihnesti pe o banca si sa admiri culmile muntoase din zona si pajistile care acopera vaile.

Pe drum, la intoarcere poti sa te servesti de la izvorul care iti taie calea cu o cana de apa curata si rece de munte. Apoi vei intra iar in magia padurii si nici nu realizezi cand trece timpul si esti din nou in oras.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.