Home » Alte Articole

Iarna in satul manastiresc Agapia

11 February 2010 0 Comentarii

iarna-in-satul-manastiresc-agapiaSatul manastiresc de la Agapia ce se ascunde in spatele zidurilor Manastirii Agapia reprezinta un model de sat traditional romanesc care pastreaza cu sfintenie traditiile, obiceiurile si ritualurile neamului stramosesc. Iarna este anotimpul in care aceste locuri parca se intorc in timp, nimic din ce insufleteste astazi un sat nu tulbura linistea si frumusetea inghetata a naturii.

Patura de nea acopera ulitele satului si doar urmele timide ale maicutelor care au croit poteci prin zapada reprezinta calea de acces in acest taram de basm. Nici nu trebuie sa cunosti satul pentru a-l vizita, potecile formate iti indruma pasii cu usurinta spre tot ce merita vazut. Peisajul este unic, iar aerul curat si proaspat de munte iti mangaie obrajii. Totodata, iti fura privirea casutele rustice cu broderii din lemn care pitite sub greutatea zapezii sunt asezate in gradini cu flori de ger.

Aici vei descoperi casa memoriala Alexandru Vlahuta care parca sta de veghe deasupra satului, dar si biserica veche din sat langa care se afla brutaria manastirii. De la brutarie poti sa cumperi produse de patiserie calde facute de maicute dupa retete traditionale. Satul manastiresc este format din aproximativ 300 de casute albe construite in stil popular care au fost de-a lungul anilor adapost monahilor sau loc de odihna pentru personalitati, in care vei intalni si astazi puritatea satului romanesc cu un continut de viata straveche.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.