Home » Alte Articole

Peisaje inghetate la Scaricica – Piatra Neamt

15 February 2010 0 Comentarii

peisaj-gheata-scaricica-piatra-neamtSituat in comuna Alexandru cel Bun, satul Scaricica are un frumos punct de belvedere spre orasul Piatra Neamt si intregul bazin al vaii Bistritei asezat intre Tarcau si Piatra Neamt. De aici pot fi admirate si cele trei lacuri Batca Doamnei, Vaduri si Pangarati declarate arii de protectie speciala avifaunistica.

Pentru a ajunge in acest loc, de pe DN 15 Piatra Neamt – Bicaz se merge pe DJ Viisoara-Bisericani si  se urca pe un drum spectaculos si plin de serpentine desfasurate pe un versant abrupt al muntilor Stanisoarei.  Peisajul montan este exceptional iarna, cand totul este inghetat si imbracat de zapada. Cerul de un albastru intens si uniform este intr-o armonie perfecta cu albul zapezii sub imbratisarea calda a soarelui. Doar fumul care iese necontenit din hornurile caselor din sat te face sa realizezi ca acolo jos, totul este plin de viata.

Drumul continua prin padure, unde copacii de conifere incarcati de zapada formeaza deasupra soselei  un tunel de ramuri inghetate.  Aici domneste o liniste deplina pe care doar ciripitul pasarilor indrazneste sa o tulbure. Este locul unde vantul isi pierde puterea iar razele soarelui razbat usor printre copaci formand conuri de lumina. La capatul acestui “tunel” vei intalni manastirea Bisericani, una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din judetul Neamt.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.