Home » Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee montane
, , ,

Traseu de Hiking in Cheile Bicazului: Saua Tifra – Lacul Rosu

5 February 2010 0 Comentarii

hiking-cheile-bicazului-saua-tifra-lacul-rosuTraseele montane din zona Cheile Bicazului sunt mai greu de parcurs iarna, dar merita tot efortul depus pentru a admira natura inghetata. O plimbare usoara si spectaculoasa pe o distanta de aproximativ 3,5 km poti sa o faci alegand traseul 7 (sau traseul 16 – depinde de unde vrei sa incepi traseul) al Parcului National Cheile Bicazului – Hasmas, care duce din Cheile Bicazului spre Saua Tifra, Drumul Vararilor, Saua Piatra Rosie pana in centrul statiunii Lacul Rosu.

Traseul este marcat cu triunghi galben si are punctul de plecare din DN 12 C  situat intre Poarta de Piatra si “Serpentinele Mici”. De aici, poteca intra in padure si urca pana sub peretele vestic al Pietrei Maria, unde atentia iti este furata de bucatile de piatra rupte din stanca si pe care sunt asezate semnele  de marcaj ale traseului. Apoi, drumul continua prin padure ajungand la Saua Tifra situata la 1002 m, de pe care in fata ochilor ti se deschide intreaga vale a Bicajelului. Din acest loc privelistea panoramica este grandioasa  si  poti sa te bucuri de vastitatea fara de sfarsit a muntilor si vailor.

Poze Cheile Bicazului – Saua Tifra, iarna

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului

Pasii ne conduc prin catunul Bicajel care are un farmec aparte, pastrand in continuare specificul romanesc al satelor de munte. Ajungem apoi in drumul forestier Bicajel unde  intalnim o vedere frumoasa spre stancile din Suhardul Mic, Gradina Zanelor, peretele sudic si sud-estic din Fagetul Ciucului, dupa care traseul se incheie  in centrul statiunii Lacul Rosu. De aici si pana la punctul de plecare al traseului sunt de parcurs 3 km pe DN 12 C si poti admira dantela de gheata formata pe masivele stancoase din Parcul Cheile Bicazului – Hasmas.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.