Home » Agrement, Alte Articole, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș
, , ,

Cheile Bicazului: punctul de belvedere de pe Suhardul Mic

2 June 2010 0 Comentarii

punct-panoramic-cheile-bicazuluiZona Cheile Bicazului – Lacul Rosu reprezinta un punct de atractie pentru turistii care an de an vin sa strabata soseaua care se strecoara printre muntii imensi si sa admire frumusetile pe care natura le-a creat aici. Drumul este plin de serpentine si trece prin ansamblul geomorfologic de mare spectaculozitate Cheile Bicazului situat intre Bicazul Ardelean si Lacul Rosu, avand o lungime de 8 km.

In Cheile Bicazului exista locuri care abia asteapta sa fie descoperite, peisaje salbatice si deosebite ce stau ascunse dupa peretii stancosi care parca se intalnesc in cer. Valea foarte ingusta alaturi de cascade, stanci izolate, guri de pesteri si pereti calcarosi inalti de 200-300 m care se inalta deasupra, formeaza impreuna aceste locuri pitoresti incarcate de legenda, care ne impresioneaza prin frumusetile lor unice.

Poze Cheile Bicazului

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului

Cu un efort minim si cu putina vointa poti sa fii un spectator tacut deasupra Cheilor Bicazului. Pe Suhardul Mic exista un punct de belvedere de unde poti sa admiri in liniste frumusetile ascunse ale Cheilor Bicazului. De aici poti sa vezi cum soseaua trece printre zidurile uriase ale muntelui alaturi de raul Bicaz sau locul de unde incep Cheile Bicajelului si Drumul Surducului. Totodata, ti se deschide in fata ochilor Valea Bicajelului cu frumoasele pensiunile construite in stil traditional din lemn sau piatra, Suhardul Mare, varful Hasmasul Mare, forma pe care o are Lacul Rosu in a carui luciu se oglindeste soarele, dar si stancile pline de legende din masivul Ceahlau.

Traseul de drumetie spre Suhardul Mic este marcat cu triunghi albastru si are o lungime de 3 km. Poteca este amenajata si usor accesibila astfel incat in maxim o ora poti sa ajungi cu usurinta pe platoul de pe Suhardul Mic (1344,5 m) si sa admiri frumusetea Cheilor Bicazului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.