Home » Agrement, Lacuri în județul Neamț

Lacul Izvorul Muntelui din Bicaz – posibilitati de agrement

15 July 2010 1 Comentariu

Lacul Izvorul Muntelui Bicaz - agrement“Marea dintre munti”, asa cum mai este cunoscut, lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania, in spatele unui baraj inalt de peste 120 m, un adevarat munte artificial. Cu un perimetru de 71 km si o lungime de aproximativ 35 km, lacul Izvorul Muntelui constituie o zona de agrement deosebit de atractiva pentru turisti.

Lacul Izvorul Muntelui – barci, salupe sau mini-croaziere

Portul amenajat in apropierea barajului Bicaz, pe malul lacului Izvorul Muntelui, denumit si Complexul Turistic Naval Port Bicaz reprezinta locul de unde pleaca cursele de agrement naval pe lac. Aici gasesti numeroase ambarcatiuni pe care le poti inchiria pentru a experimenta o plimbare pe lac si a descoperi frumusetile din jur. O plimbare pe lac o poti face fie cu barca, salupa sau hidrobicicleta sau poti opta pentru o mini-croaziera cu vaporasul. In port mai gasesti un hotel plutitor, casute pentru cazare si o terasa plutitoare la care poti poposi pentru a admira lacul Izvorul Muntelui in toata splendoarea sa si a simti o clipa de liniste.

Plimbarea pe lac iti ofera o panorama a tarmului, poti admira “cascada” tunel, care transporta apa de la Tarcau, debarcaderul, masivul Ceahlau care se oglindeste in zilele senine in luciul lacului Izvorul Muntelui, casutele si corturile amenajate din zona Baicului, pensiunile de pe malul estic al apei, coada lacului cu peisajele de vis din Poiana Largului, viaductul de la Poiana Teiului iar apoi in partea de nord casutele din satul Ceahlau si zona de campare amenajata intr-un mic estuar pentru turistii care vin vara.

Locul in care este amenajat lacul Izvorul Muntelui este unul deosebit de frumos, unde natura a creat in chip perfect imbinarea muntelui cu apa. Complexul Turistic Naval Port Bicaz ofera turistilor, pe langa cazare si urmatoarele servicii de agrement:
– plimbari de agrement pe lacul Izvorul Muntelui cu salupe, hidrobiciclete, barci sau croaziere cu navele Resita si Tusnad
– plimbari de agrement terestru: vizita la stana turistica

Pentru rezervari pe malul lacului Izvorul Muntelui, sunt la dispozitie urmatoarele date de contact:
email: [email protected]
Tel. hotel Lebada: 0233254036
Tel. hotel Pescarus: 0233254080
Tel mobil: 0748110400

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • coco a spus:

    preturi INTERZISE pentru romanii de rand ! merita reclama?

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.