Home » Evenimente, Festivalul Muntelui Ceahlău

Festivalul „Sarbatoare pe Ceahlau” – 8 August 2010

5 August 2010 2 Comentarii

festivalul-dedicat-zilei-muntelui-ceahlau-2010Duminica 8 august 2010 in comuna Ceahlau va avea loc prima editie a Festivalului interjudetean al traditiilor populare “Sarbatoare pe Ceahlau”. Acest festival se adreseaza ansamblurilor folclorice de amatori din mediul rural si este organizat chiar de Ziua Muntelui Ceahlau cu scopul de a promova valorile culturii traditionale dar si a turismului cultural in judetul Neamt.

Festivalul „Sarbatoare pe Ceahlau” va incepe la ora 13:00 cand  formatiile folclorice vor prezenta publicului dansuri populare traditionale. In cadrul festivalului vor evolua 11 formatii folclorice din judetele Neamt si Suceava, aproximativ 200 de participanti adulti si copii, care vor aborda un repertoriu autentic si vor purta costume specifice zonei pe care o reprezinta.

Formatiile care vor fi prezente la festival sunt: „Drumul Baltagului” din Borca, Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Pangarati, „Miorita” din Piatra Soimului, „Braduletul” si „Izvorasul” din Tazlau, „Flori de munte” din Tasca, „Trandafirul Oantului” din Oantu, Ansamblul folcloric al Scolii generale Ceahlau, „Sanzienele” si „Ciobanasul” din Tupilati, „Cetina Calimanilor” din Neagra Sarului-Suceava.

Pe langa programul formatiilor populare se va desfasura si un program artistic dedicat Zilei Muntelui Ceahlau care cuprinde si un moment de dans modern oferit de formatia „Together” din Tulghes – Harghita.

Organizatorii Festivalului „Sarbatoare pe Ceahlau” sunt Consiliul Judetean Neamt, Primaria si Consiliul Local Ceahlau si Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt care va invita sa participati la aceasta sarbatoare a traditiilor populare dedicate Zilei Muntelui Ceahlau.

Programul Festivalului „Sarbatoare pe Ceahlau”

Duminica 8 august 2010
13:00 – 17:00 vor evolua formatiile „Drumul Baltagului” din Borca, Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Pangarati, „Miorita” din Piatra Soimului, „Braduletul” si „Izvorasul” din Tazlau, „Flori de munte” din Tasca, „Trandafirul Oantului” din Oantu, Ansamblul folcloric al Scolii generale Ceahlau, „Sanzienele” si „Ciobanasul” din Tupilati, „Cetina Calimanilor” din Neagra Sarului-Suceava.

17:00 – 19:00 vor evolua Ansamblul folcloric „Floricica de la munte” al Centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt si interpretii Georgiana Axinte Serban, Brandusa Diaconu Chirita, Ioan Hongu, Sergiu Chirileasa si Ana Dragu.

19:00 – 21:00 vor sustine recitaluri interpretii Narcis Precup si Robert Tarnaveanu
21:00 discoteca in aer liber
22:00 foc de artificii

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • Cristina a spus:

    Foarte interesanta ideea acestui festival; O singura remarca: 8 august e luni, nu?

  • dumi a spus:

    ce minunata initiativa!!!avem nevoie de aceste frumoase “sarbatori”.pacat ca nu sunt si eu acolo ,as vrea f. mult sa revad niste dansuri moldovenesti…

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.