Home » Evenimente
,

Sfintire la Manastirea Pangarati: 12 Septembrie 2010

8 September 2010 0 Comentarii

sfintire-manastirea-pangaratiAlaturi de biserica veche de la Manastirea Pangarati, ctitorita de Alexandru Lapusneanu si unica din punct de vedere arhitectonic in Romania, o noua biserica a fost inaltata pe un mic deal de langa manastire. Duminica, 12 septembrie 2010 va avea loc la Manastirea Pangarati slujba de sfintire a acestei noi biserici ce atrage din ce in ce mai multi credinciosi, pelerini si turisti.

Cu un istoric zbuciumat si plin de evenimente care au marcat continuitatea vietii monahale in acest lacas care dateaza din sec al XV lea, Manastirea Pangarati reuseste sa ramana si astazi un loc plin de dragoste si caldura duhovniceasca, la care vin anual sa se inchine mii de credinciosi.
Din anul 1991 cand a fost reinfiintata ca manastire de calugari si pana in prezent, Manastirea Pangarati a fost extinsa si modernizata. Parintele staret Teofil este cel care alaturi de vietuitorii manastirii si impreuna cu ctitorii au reusit sa readuca in vechea vatra de la Manastirea Pangarati frumusetea de odinioara a acestui asezamant.

Alaturi de mica biserica monument, in curtea manastirii Pangarati s-a construit incepand cu anul 2003 o biserica mai mare si s-a reamenajat curtea manastirii, caile de acces, chiliile, turnul-clopotnita, agheasmatarul si casa de oaspeti.

Biserica mare construita intr-o poiana de langa vechea biserica a manastirii a fost realizata in stil stefanian, cu ziduri groase, avand caramida pe o parte si pe alta. Pictura bisericii a fost executata timp de doi ani, iar biserica a primit hramul „Toti Sfintii Romani” si „Sf. Amfilohie si Simeon de la Pangarati”.

La evenimentul din 12 septembrie 2010 este asteptat Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care alaturi de un sobor de arhierei, stareti si preoti va oficia incepand cu ora 8 Slujba de Sfintire a Bisericii si de la ora 9  Sfanta Liturghie. Aceasta Slujba de Sfintire a bisericii noi de la Manastirea Pangarati are loc la 450 de ani de la Prima Sfintire.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.