Home » Evenimente

Festivalul Interjudetean de Folclor si Traditii Populare “Baltagul”

11 September 2010 0 Comentarii

festivalul-baltagul-borca-neamtDuminica 12 septembrie la orele 13:00 va avea loc in comuna Borca – Judetul Neamt prima editie a Festivalului interjudetean de folclor si traditii populare “Baltagul”. Acest eveniment din judetul Neamt isi propune sa promoveze valorile autentice ale muzicii si coregrafiei traditionale adresandu-se in special ansamblurilor folclorice de amatori din mediul rural.

Festivalul Baltagul se va desfasura la “Hanul Plutasilor” din comuna Borca – judetul Neamt, un loc special amintit de cronicile de pe la 1800 ca fiind locul in care poposeau cei care mergeau cu plutele pana la Galati. Evenimentul de duminica va cuprinde un concurs la care s-au inscris formatiile nemtene „Braduletul” din Tazlau, „Sanziene” din Tupilati, „Ozana” din Targu Neamt, „Dor vanatorean” din Vanatori, „Drumul Baltagului” din Borca dar si „Cununita” din Ilva Mare, Bistrita Nasaud si „Cetina Calimanilor” din Saru Dornei, jud. Suceava.

Alaturi de formatiile inscrise la concurs , vor sustine recitaluri solistii Geta Postolache, Narcis Precup, Ionut Matei si Pamfil Roata dar si taraful si solistii Ansamblului „Floricica de la munte” – Georgiana Axinte Serban, Brandusa Diaconu Chirita, Ana Dragu, Ioan Hongu. Recitalul de la inchiderea Festivalului Baltagul va fi sustinut de invitata speciala a evenimentului, solista Sofia Vicoveanca.

Organizatorii primei editii a Festivalului interjudetean de folclor si traditii populare “Baltagul” sunt Consiliul Judetean Neamt, Primaria Comunei Borca si Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt care au initiat aceasta manifestare cu dorinta de a cultiva dragostea pentru folclorul si traditia populara invita iubitorii de folclor si traditii populare sa participle la acest eveniment.

Programul Festivalului interjudetean de folclor si traditii populare “Baltagul”:

Orele 13:00 – 16:00
Festivalul interjudetean de folclor si traditii populare „BALTAGUL”, cu participarea ansamblurilor din comunele Borca, Tazlau, Tupilati, Vanatori, Saru Dornei (Suceava), Ilva Mare (Bistrita Nasaud) si orasul Targu Neamt.
Orele 16:00 – 17:30
Ansamblul folcloric „Floricica de la Munte” – solisti: Georgiana Axinte Serban, Brandusa Diaconu Chirita, Ana Dragu, Ioan Hongu.
Ora 17:30
Festivitatea de premiere a Festivalului interjudetean de folclor si traditii populare „BALTAGUL”.
Orele 17:40 – 18:00
Recital Ionut Matei.
Orele 18:00 – 18:30
Recital Narcis Precup.
Orele 18:30 – 19:00
Recital Geta Postolache.
Orele 19:00 – 19:30
Recital Pamfil Roata.
Orele 19:30 – 20:00
Recital extraordinari Sofia Vicoveanca.
Ora 20:00
Focuri de artificii

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.