Home » Evenimente

Castigatorii Festivalului de Teatru “Pledez pentru Tine(ri)” din Piatra Neamt

1 November 2010 0 Comentarii

premii-festival-teatru-piatra-neamt-2010Sambata, 30 noiembrie 2010 s-au incheiat cele doua saptamani de regal teatral de la Piatra Neamt. Fiind si cea mai veche manifestare de profil din tara, Festivalul de teatru de la Piatra Neamt o oferit si in acest an publicului spectacole de marca realizate cu si de catre tinerii artisti.

La cea de a 25-a editie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamt au participat pentru concurs 24 de spectacole din care 10 spectacole pentru Sectiunea Scolii de Teatru si 14 spectacole pentru Sectiunea Profesionisti. Alaturi de aceste spectacole publicul a mai urmarit la festival trei spectacole ale Teatrului Tineretului si cinci spectacole invitate in afara concursului.

Festivitatea de premiere a participantilor la concursul Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” a avut loc sambata la ora 19, iar juriul care a desemnat castigatorii a fost format din presedinte – Doru Mares si membri Antoaneta Zaharia si András Lóránt. Castigatorii din acest an au fost:

1. Premiile oferite Scolilor de Teatru

Pentru cel mai bun spectacol – „American Buffalo”, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” Bucuresti
Pentru cel mai bun actor – Conrad Mihai Mericoffer (Bobby din „American Buffalo”) si Bogdan Nechifor (Teach din „American Buffalo”)
Pentru cea mai buna actrita – Borbely B. Emilia (Madalina din „Mady-Baby”), Universitatea de Arte Targu Mures
Pentru regie – Alexandru Pamfile pentru spectacolul „Woyzeck”, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” Bucuresti
Premiul de scenografie – in acest an nu a fost acordat

2. Premiile oferite Profesionistilor

Pentru cel mai bun spectacol – „Niste fete”,  Teatrul „George Ciprian” Buzau
Pentru cel mai bun actor – Marius Damian (Viorel din „In container”), Teatrul Odeon Bucuresti
Pentru cea mai buna actrita – Diana Cavallioti (Reggie din „Niste fete”)
Pentru regie – Alexandru Mazgareanu pentru spectacolul „True West”, Teatrul Nottara Bucuresti
Pentru scenografie – Cristina Milea pentru „In container” si „Povesti de familie”

In acest an piesa favorita a fost „American Buffalo”, de David Mamet  care a obtinut trei premii: unul pentru cel mai bun spectacol si doua pentru cel mai bun actor. Pentru calitatea organizarii si pentru promovarea si sustinerea tinerelor talente ale teatrului romanesc s-au oferit doua premii: premiul special al juriului si premiul de excelenta  care au fost obtinute de catre Teatrul Tineretului de la Piatra Neamt.

Dupa decernarea premiilor de Teatru „Pledez pentru tine(ri)”, publicul a fost invitat sa urmareasca piesa “Sufletul. Puncte de vedere” de Dimitre Dinev, regia Radu Afrim. Acest spectacol a fost oferit de catre actorii de la Teatrul “Maria Filotti” din Braila.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.