Home » Agrement, Alte Articole
,

Peisaje de Toamna in Cheile Sugaului

16 November 2010 0 Comentarii

peisaje-toamna-cheile-sugauluiToamna ne incanta in fiecare an cu peisaje mirifice, de neuitat. Dar exista locuri in care natura parca a intrecut perfectiunea, realizand adevarate tablouri ce depasesc orice imaginatie. Un asemenea loc il reprezinta aria protejata Cheile Sugaului din judetul Neamt, o zona stancoasa extrem de frumoasa.

Situate in partea superioara a satului Bicaz Chei, pe partea stanga a raului Bicaz, in Cheile Sugaului se poate ajunge pe poteca ingusta care urca la Cabana Ecolog din Rezervatia Cheile Sugaului-Munticelu. Toamna copacii par a fi cuprinsi de flacari, iar razele soarelui coboara printre crengi ca sa ajunga pe poteca ce duce serpuit spre canionul lung de 350 m din Cheile Sugaului.

Altadata acest canion era scurtatura prin care localnicii ajungeau in satul Barnadu, un sat izolat din Cheile Bicazului. Canionul era strabatut de un pod construit pe barne transversale, o capodopera a tehnicii populare si o mare realizare de atunci a satenilor.

Poze din Cheile Sugaului, judetul Neamt

Cheile Sugaului Cheile Sugaului Cheile Sugaului Cheile Sugaului Cheile Sugaului
Cheile Sugaului Cheile Sugaului Cheile Sugaului

Zona stancoasa foarte ingusta ce formeaza Cheile Sugaului este acoperita pe alocuri cu vegetatie. Aici, soarele cu greu reuseste sa se strecoare si sa se oglindeasca in apa rece si involburata a Sugaului. Temperatura este mult mai scazuta decat la intrarea in rezervatie, fapt care transforma zona intr-o oaza de racoare.

Din peretii stancosi izvorasc picaturi de apa care se avanta apoi printr-un mic defileu sapat in piatra dura. Pajistile inca verzi, culmile impadurite cu arbori in culori ruginii si muntii care se ivesc in zare formeaza in aceasta zona un colt de Rai potrivita drumetiilor.

Cheile Sugaului este un loc mai putin cunoscut de turisti, dar sunt de o frumusete rapitoare care trebuie explorate cu sufletul. Acest loc il recomand turistilor care vor sa se simta privilegiati in mijlocul unei naturi salbatice in compania culorilor spectaculoase ale toamnei.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.