Home » Agrement, Alte Articole

Petreceti Sarbatorile de Iarna in Tinutul Neamtului

9 December 2010 0 Comentarii

hai-la-neamt-de-sarbatorile-de-iarna-2010Va invitam in Tinutul Neamtului, sa petreceti sarbatorile de iarna la munte, sa va bucurati de zapada, de bucate traditionale delicioase ca la mama acasa si cazari in pensiunile amenajate rustic, cu specific local, cu obiecte si decoratiuni utilizate in trecut, cu tesaturi si decoratiuni traditionale.

Farmecul sarbatorilor de iarna il reprezinta zilele Craciunului, a Anului Nou si Boboteza, sarbatori care pentru noi romanii sunt bogate in datini si credinte. Aici, in judetul Neamt aceste obiceiuri inca se pastreaza si ne aduc in fiecare an bucurie in suflet. Colindele traditionale, urarile de belsug cu plugusorul si cu sorcova, jocurile cu masti – turca, cerbul, brezaia, capra – jocurile cu papusi, dansurile – calutii, bungherii, calusarii – si cantecele de stea sunt cateva din manifestarile folclorice pe care le poti vedea  iarna in Neamt.

Toate acestea datini si obiceiuri fac din sarbatorile de iarna una dintre cele mai inedite si originale manifestari spirituale ale poporului roman. Alaturi de ele, aerul proaspat si curat de munte, potecile care te cheama la drumetie, partiile de schi, gospodariile taranesti autentice cu bucate traditionale, saniile cu zurgalai sunt cateva din ingredientele naturale care te fac sa petreci sarbatorile de iarna intr-un peisaj de poveste.

Pensiunile din Neamt sunt situate in mijlocul naturii si reprezinta garantia unui sejur reusit, atractia principala fiind linistea, aerul curat si specificul zonei de munte. Decorate cu bun gust in stil traditional, pensiunile din Neamt sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Carnatii sunt pusi la afumat, tuica fierbe in cazane, iar gospodinele nu mai prididesc cu prepararea produselor traditionale pentru ca masa de sarbatori sa fie bogata si plina de bunatati.

Toate aceste pregatiri sunt pentru ca turistii care vor sa-si petreaca sarbatorile la munte sa se simta chiar mai bine decat acasa, sa aiba ocazia sa deguste preparatele traditionale si sa cunoasca ospitalitatea nemtenilor.

Va asteptam cu drag sa petreceti frumoasele sarbatori de iarna alaturi de noi, in Tinutul Neamtului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.