Home » Evenimente

Eveniment caritabil: Concert de Colinde la Piatra Neamt

20 December 2010 0 Comentarii

concert-colinde-craciun-2010-piatra-neamtMarti, 21 decembrie 2010, de la ora 18, va avea loc la Casa de Cultura din Piatra Neamt un Concert de colinde, inedit prin instrumentele muzicale utilizate si cu o importanta componenta caritabila. Incasarile care se vor strange la acest eveniment vor fi donate copiilor aflati la Centrul Social „Pietricica“ si la Centrul de zi pentru Prescolari „Castani“ din Piatra Neamt.

Craciunul reprezinta un bun prilej pentru noi oamenii de a ne deschide sufletele catre frumos, de a fi mai buni si mai generosi cu cei mai putin favorizati de soarta si prea putin fericiti. In spiritul Craciunului, puteti sa luati parte la acest concert caritabil de colinde, cu muzica de calitate si sa oferiti un mic dar acestor copii.

Concertul de colinde va fi sustinut de Orchestra de clopotei si Orchestra de clopote „Mesagerii Sperantei“, avand ca dirijor pe doamna profesoara Geanina Salagean de la Liceul de Arta Victor Brauner din Piatra Neamt. Formatia de clopote „Mesagerii sperantei“ a fost infiintata in anul 2003 de un grup de adolescenti, iar la scurt timp dupa infiintare a fost remarcata, bucurandu-se de aprecierea publicului.

Din anul 2006 o parte din membrii formatiei s-au schimbat, iar orchestra a fost dirijata de Geanina Salagean. In cei sapte ani de activitate formatia a sustinut numerose recitaluri in mai multe orase din tara, dar si din strainatate. In prezent, formatia are in componenta 13 copii talentati de la mai multe licee si scoli din Piatra Neamt.

Deosebit la aceasta orchestra sunt instrumentele muzicale folosite, si anume: clopotele chimes. Aceste clopote chimes au fost confectionate cu sute de ani in urma in sudul Asiei si in anumite parti din China, fiind realizate dintr-un tub de bambus, care se lovea de un obiect fix. Alaturi de formatia „Mesagerii Sperantei“ in cadrul concertului vor sustine recitaluri si Theodor Constantiniu, Sara Stroici si Ioana Covrig la vioara, dar si sopranele Alexandra Grigoras, Bianca Laiu, Roxana Mihut si Adina Vilichi care vor fi acompaniate de profesorul Adrian Stroici.

Organizatorii acestui eveniment caritabil va invita sa fiti alaturi de ei si sa dati o raza de speranta acestor copii. Invitatiile pentru concert se pot achizitiona de la agentia Casei de Cultura si de la Libraria Sola Scriptura, din incinta magazinului Atrium.

Va asteptam sa fiti alaturi de ei la Concertul de colinde de la Casa de Cultura din Piatra Neamt, marti 21 decembrie 2010.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.