Home » Evenimente
,

Festivalul “Filmul de Piatra” din Piatra Neamt (editia a doua – 2011)

30 December 2010 1 Comentariu

festivalul-filmul-de-piatra-piatra-neamt-ianuarie-2011In perioada 6-9 ianuarie 2011, va avea loc la Piatra Neamt cea de-a doua editie a festivalului de scurt-metraj “Filmul de Piatra”. Festivalul de film este de anvergura nationala si internationala si promoveaza atat viata culturala a orasului Piatra Neamt, cat si potentialul turistic, mai ales ca statiune de sporturi de iarna. Sigla acestui festival este un schior cu o camera de filmat, iar elementele grafice fac trimitere la sporturile de iarna.

Organizat de Filmlab si Centrul National al Cinematografiei, cu sprijin financiar din partea autoritatilor pietrene, festivalul „Filmul de Piatra”se adreseaza tinerilor cineasti, deopotriva profesionisti, studenti sau amatori, din Romania si Republica Moldova. La aceasta editie s-au inscris peste 200 de cineasti romani, iar sectiunile din programul principal sunt: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip.

Sectiunea “experimental” este dedicata cineastilor amatori, iar sectiunea “videoclip” este o premiera la cea de-a doua editie. Programul principal este dedicat exclusiv lucrarilor realizate dupa ianuarie 2009 in Romania si Republica Moldova, cu durata intre 1 minut si 30 de minute.

Promovarea evenimentului se va face la nivel national prin intermediul unor parneteri precum HBO, Cinemagia, Best Music, Port.ro si Cinefan.ro. Din cauza fondurilor insuficiente organizatorii au reinventat acest festival intr-o noua formula, si anume: programul principal nu mai este competitional. Astfel, miza nu mai consta in castigarea de premii, ci in participarea la un festival de film care se doreste a fi cel mai important instrument de networking pentru tinerii cineasti.

La ce-a de a doua editie a Festivalului “Filmul de Piatra” sunt asteptati aproximativ 100 de invitati oficiali, iar peliculele selectate vor avea sansa de a fi proiectate la Londra si Toronto precum si in festivalurile de gen din tara. Totodata, ele vor fi prezente in standul Romaniei la cel mai important festival de scurt-metraj din lume, programat pentru sfarsitul lunii ianuarie, la Clermont-Ferrand.

Pe langa programul principal, publicul prezent la festival va avea ocazia sa vizioneze selectii ale celor mai bune filme din mai multe festivaluri internationale. Organizatorii fetivalului, prin intermediul unor parteneriate, au pregatit o serie de evenimente speciale, care se vor desfasura atat pe partia de schi, cat si in alte locuri inedite din Piatra Neamt.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Radu Dermer a spus:

    Doresc mult sa re-vizitez Neamtul,dar,din pacate,agentiile de turism nu s’au dovedit a fi serioase si m’au lasat fara raspunsuri ! ! ! Poate imi dati o idee
    Dr.Radu Dermer,Tel Aviv

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.