Home » Evenimente
,

Spectacol “Hora Unirii” la Piatra Neamţ

21 January 2011 0 Comentarii

spectacol-hora-unirii-piatra-neamt-2011Luni, 24 ianuarie 2011 începând cu ora 14.00, va avea loc în Piatra Neamţ spectacolul “Hora Unirii”. Evenimentul se va desfăşura la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” si este dedicat sărbătoririi a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române – moment crucial din istoria poporului român. Atunci, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn in ambele Principate. Această Unire a fost posibilă datorită pilduitoarei convergenţe de interese şi aspiraţii dintre popor şi marii bărbaţi ai neamului.

Cu această ocazie, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” va prezenta mai multe suite de dansuri din Moldova şi Muntenia. Alături de ei au mai fost invitaţi şi soliştii Brânduşa Diaconu-Chiriţă, Georgiana Axinte-Şerban şi Ioan Dascălu. Aceştia vor fi acompaniaţi de taraful Ansamblului „Floricică de la Munte” şi vor interpreta melodii reprezentative pentru cele două zone etnofolclorice.

Totodata, în cadrul evenimentului se vor susţine comunicări legate de importanţa acestui eveniment în istoria României de către profesorul Gheorghe Radu – ofiţer activ, căpitanul Bogdan Jinga şi colonelul în rezervă Mircea Mihail. Spectacolul se va încheia cu o tradiţională Horă a Unirii, moment ce semnifică importanţa acestui eveniment.

Cei doi organizatori, Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare” si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” Neamt vă invită sa fiţi alaturi de ei la spectacolul “Hora Unirii”dedicat tuturor românilor şi să vă bucuraţi împreună de acest eveniment  care a reprezentat un pas important în lupta pentru constituirea statului naţional român.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.