Home » Evenimente
,

Au început înscrierile la Festivalul “Florile Ceahlăului” din judeţul Neamţ

9 February 2011 0 Comentarii

inscrieri-festivalul-florile-ceahlauluiO nouă ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineret „Florile Ceahlăului” va avea loc la Piatra Neamţ, judeţul Neamţ în perioada 5-6 martie 2011. Concursul se adresează copiilor şi tinerilor solişti vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 8 şi 25 ani şi cuprinde două secţiuni: una pentru concurenţii cu vârste între 8 şi 15 ani, cealaltă, pentru concurenţii cu vârste între 16  şi 25 ani.

Pentru concurenţii din judeţul Neamţ înscrierile se fac până la data de 15 februarie 2011, iar pentru concurenţii din ţară înscrierile se fac până la data de 20  februarie 2011. Tinerii interpreţi care doresc să participe la acest festival trebuie să completeze Fişa de înscriere (care poate fi descărcată de pe pagina web a Festivalului, secţiunea Informaţii utile) şi să o trimită pe adresa Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, Piatra – Neamţ, Str. Ştefan cel Mare, nr. 3, cu menţiunea pentru Festivalul – concurs “Florile Ceahlăului” 2011, prin fax, la 0233 214026, 0233 231883 sau  pe adresa de e-mail – [email protected]. Obligatoriu, fişa de înscriere la concurs va fi însoţită de partiturile cu acompaniamentul celor două piese muzicale pe care le vor interpreta concurenţii.

Concurenţii trebuie să prezinte atât la preselecţie cât şi la concurs o doină, o piesă autentică reprezentativă din zona etno-folclorică de provenienţă a concurentului interpretată cu acompaniament instrumental şi descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă, a costumului popular sau a unui obicei. Totodată, aceştia trebuie să aibă pregătită şi o altă piesă muzicală la care juriul poate apela pentru o mai bună evaluare.

Pentru preselecţie şi concurs acompaniamentul muzical va fi asigurat de orchestra Ansamblului “Floricică de la Munte”. Organizatorii asigură pentru concurenţii din alte judeţe, doar cheltuielile de cazare şi masă pentru perioada 5 – 6 martie, iar cheltuielile de transport vor fi suportate de concurenţi sau de către instituţiile pe care le reprezintă.

Premiile Festivalului-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineret „Florile Ceahlăului” din judeţul Neamţ sunt: Trofeul “Florile Ceahlăului”, în valoare de 1000 lei. Pentru fiecare dintre cele două secţiuni ale Festivalului-concurs se vor decerna câte trei premii (Premiul I – 700 de lei, Premiul II – 500 de lei, Premiul III – 300 de lei) şi o menţiune, în valoare de 200 de lei.

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” în calitate de organizator invită tinerele talente ale muzicii populare româneşti să se înscrie şi să participle la Festivalul “Florile Ceahlăului”. Mai multe informaţii privind desfăşurarea concursului se pot obţine la nr. de tel. 0233214026 sau pe pagina web a Festivalului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.