Home » Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ
, , ,

Târgul Produselor Tradiţionale de Mărţişor de la Piatra Neamţ

25 February 2011 0 Comentarii

targ-produse-traditionale-si-martisor-2011În  perioada 24 februarie – 1 martie 2011 are loc în Piaţa Centrală a municipiului Piatra Neamţ, Târgul Produselor Tradiţionale de Mărţişor.  Sărbătoarea mărţişorului reprezintă pentru români o tradiţie veche de peste 2000 de ani care se mai păstrează şi astăzi.

Cu toate că în popor sunt cunoscute mai multe poveşti legate de semnificaţia mărţişorului, acest mesager al primăverii confecţionat dintr-un fir alb şi unul roşu trebuie purtat la începutul primăverii pentru sănătate, noroc şi protecţie. De aceea, în fiecare an la începutul lunii martie românii dăruiesc şi poartă mărţişoare, celebrând astfel venirea primăverii.

Alături de mărţisoarele realizate de meşterii şi creatorii populari, vizitatorii au posibilitatea să descopere si mărţişoare gastronomice,  delicioasele bucate tradiţionale româneşti provenite din toate zonele ţării. La acest târg toate produsele prezentate sunt atent selecţionate şi provin din producţia proprie a producătorilor tradiţionali.

Poze de la Târgul de produse tradiţionale şi mărţişoare de la Piatra Neamţ – 2011

Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011
Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011 Targ de produse traditionale si martisoare 2011

Aceste produse sunt realizate cu ajutorul reţetelor moştenite din vechime şi repectate de predecesorii noştrii în artele culinare. De la târg nu vor lipsi nici aranjamentele florale deosebite care ne aduc primăvara în suflet.

Organizatorii evenimentului, Primăria municipiului Piatra Neamţ, Compania Municipală de Investiţii Urban SA şi Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ vă invită să luaţi parte alături de ei la acest eveniment şi să contribuim împreună la susţinerea  tradiţiilor româneşti.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.