Home » Agrement, Obiective turistice

Vizitează Cascadele din Ţinutul Neamţ

17 July 2011 1 Comentariu

cascade-judetul-neamtÎn Ţinutul Neamţului, pe văile unor ape limpezi şi repezi s-au format de-a lungul timpului câteva cascade care sunt adevărate puncte de atracție pentru turişti. Cascadele cele mai cunoscute şi mai vizitate sunt:

Cascada Bolovăniş se află în comuna Tarcău, pe  Valea Bolovănişului care se întinde de-a lungul unui sector de chei, săpate in gresia masivă din Muntii Tarcau. Aici, se scurg zgomotos apele mai multor râuri care în cursul lor străbat o serie de praguri şi repezişuri. Chiar la începutul acestei văi turiştii pot admira una dintre cele mai spectaculoase cascade din Munţii Tarcău: Cascada Bolovăniş.

Cascada Duras s-a format la 4,5 km in amonte de Staţiunea Neguleşti, pe cursul superior al pârâului Iapa. Drumul pleacă din faţa staţiunii şi se continuă până la Ocolul Silvic Frasin unde este o barieră din lemn. De aici, dupa aproximativ 300 m pe partea stângă prin desişul crengilor de brad se zăreşte apa învolburată a cascadei. Ca să ajungi la cascadă trebuie să cobori o pantă mai abruptă prin pădure, apoi pe pietrele de lângă pârâu poţi înainta până aproape de locul unde se varsă cascada.

Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, în punctul numit Duruitoarea aflat la o altitudine de 1.270 m. Cascada s-a format pe Pârâul Rupturii care izvorăşte din golul alpin şi se varsă în Valea Schitului şi apoi in Lacul Bicaz. Cu o cădere impresionantă de apă de la o înălţime de aproximativ 100 m, Cascada Duruitoarea provoacă un vuiet asurzitor care se aude de la mare depărtare. Aceasta este  considerată şi mireasa Muntelui Ceahlău, iar în fiecare an turiştii vin aici să admire una dintre cele mai frumoase şi mai zgomotoase creaţii ale naturii.

La cascadă se poate ajunge prin pădure pe traseele amenajate din Parcul Naţional Ceahlău, plecând din statiunea Durău. La baza cascadei sunt amenajate locuri de popas, astfel încât poţi sa te odihneşti după urcuşul greu şi să priveşti cum coloanele de apă se tăvălesc pe stâncă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Cristian a spus:

    Cascade superbe sunt şi pe Valea Tarcăului pe Pîrîul Frasin, pe Cheia, pe DF Căşăria, pe Df Tărcuţa şi pe alte cîteva pîraie ale căror căderi de apă le-am văzut în fotografii dar încă nu am ajuns la ele.
    Deasemeni pe Valea Iapa mai sunt pe Pîrîul Tocila (2 cascade, din care 1 de 8 m), şi pe Valea Nechit.
    Pe valea Sascăi – este de asemnei o mică cascadă.
    Etc…..etc…

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.