Home » Evenimente

Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie “Emanuel Elenescu”

22 December 2011 0 Comentarii

concurs-elenescuÎn perioada 1-4 decembrie 2011, va avea cea de a XXI-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie “Emanuel Elenescu”. Evenimentul este organizat de Liceul de Artă “Victor Brauner” Piatra-Neamţ şi va fi dedicat Zilei Naţionale a României.

Această competiţie muzicală a avut  la ediţiile anterioare numeroase aprecieri pozitive din partea concurenţilor şi a publicului bucurându-se de un mare  interes naţional şi internaţional. Astfel, în timp concursul a obţinut popularitate şi a ajuns la această ediţie să reunească peste 500 de participanţi.

Concursul este o adevarată olimpiadă a instrumentelor de orchestră, a dansului şi a cântului popular. În acest an concurenţii înscrişi sunt din Constanţa, Botoşani, Baia-Mare, Galaţi, Tulcea, Braşov, Bucureşti, Piatra-Neamţ  şi Republica Moldova.   Dacă la ediţia de anul trecut s-au prezentat 100 de concurenţi din Republica Moldova, în acest an s-au înscris 150 de concurenţi.

Concursul din acest an se va desfăşura în mai multe locaţii, şi anume:  în sala “Theodor Macarie” a Liceului “Victor Brauner”, în sala Centrului “Carmen Saeculare”, la Palatul Copiilor, precum şi în sala “Sergiu Celibadache” a Facultăţii de Muzică din Piatra-Neamţ. La această editie  concursul se va desfăşura pe şase secţiuni: canto clasic, muzică vocală tradiţională românească, instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot, trompetă, corn, trombon, tubă, instrumente de percuţie), muzică de cameră pentru suflători, instrumente populare, coregrafie-dans popular.

Juriul actualei ediţie va fi prezidat de către prof. univ. dr. Adrian Brăescu şi va fi format din persoanalităţi de marcă ale învăţământului universitar şi preuniversitar. Gala laureaţilor va avea loc pe data de 3 decembrie în sala “Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Atunci se va decerna şi trofeul “Emanuel Elenescu” şi câte un premiu pentru finaliştii fiecărei secţiuni.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.