Home » Evenimente

Expoziţie aniversară Arcadie Răileanu

22 December 2011 0 Comentarii

expozitie-arcadie-raileanuDuminică , 27 noiembrie, începând cu ora 14.00, la Galeria Şcolii Populare de Arte din Piaţa Mihail Kogălniceanu, bl. H4, parter, va avea loc la vernisajul expoziţiei aniversare semnată Arcadie Răileanu. Organizată de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” expoziţia reuneşte lucrări de factură diversă – uleiuri, acuarelă şi grafică realizate de artist în decursul carierei sale.

Artistul Arcadie Răileanu este originar din Republica Moldova şi pictează de peste un deceniu în oraşul de sub Pietricica. Din anul 2006, acesta coordonează clasa de arte plastice a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură unde a format cu succes numeroşi tineri artişti. Mulţi dintre elevii săi după ce şi-au făcut ucenicia lângă artist, au reuşit să urmeze studii în domeniu şi să-şi creeze ei înşişi un nume în arta plastică românească.

Artistul plastic basarabean a studiat la Şcoala de arte plastice „A.V. Sciusev” din Chişinău desenul, pictura, compoziţia, istoria artelor şi sculptura. Apoi, a absolvit cursurile de la Facultatea de Arhitectură a Institutului Politehnic din Chişinău şi a urmat stagiul militar la Sankt Petersburg, perioadă în care a avut posibilitatea să studieze arta modernă la Muzeul Ermitaj.  În anul 1987, devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, iar din anul 2004 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Din anul 2006 începe să coordoneze clasa de pictură  din cadrul Şcolii Populare de Arte a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. De-a lungul carierei a avut o intensă activitate expoziţională atât personal cât şi de grup. În anul 1999, artistul a obţinut premiul I, secţia pictură, la Bienala Naţională „Lascăr Vorel” Piatra-Neamţ.  Prin această expoziţie aniversară artistul Arcadie Răileanu aniversează un deceniu de pictură în oraşul de la poalele Pietricicăi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.