Home » Agrement

Experimentează apusul pe Ceahlău iarna şi vizitează atracţiile turistice din zonă

20 January 2012 0 Comentarii

apus-pe-ceahlau-iarna-2011Peisajul care te întâmpină iarna în zona Masivului Ceahlău îţi taie respiraţia, iar frumuseţea pe care acest anotimp şi-o aşterne peste tot este de nedescris. Iubitorii drumeţiilor montane sunt aşteptaţi să descopere aceste piesaje şi să facă o călătorie de neuitat iarna pe Ceahlău.

La poalele Ceahlăului se află staţiunea Durău unde poti să vizitezi Mănăstirea Durău care datează din sec al XVII şi unde poţi admira pictura în ceară, ralizată în tehnica encaustică, de către Nicolae Tonitza şi ucenicii săi.

Rezervatia Parcul Naţional Ceahlău cuprinde trei arii protejate şi anume: Rezervatia Stiintifica “Ocolasul Mare”, Rezervatia natural botanica “Polita cu Crini” si Monumentele naturii “Cascada Duruitoarea” si “Avenul Mare”. Dintre ele cea mai mare atracţie o reprezintă cascada Duruitoarea cu o înălţime de peste 30 m al cărui zgomot caracteristic i-a dat şi numele.

Apus pe Ceahlau iarna 2011, judetul Neamt

Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011
Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011
Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011 Apus pe Ceahlau iarna 2011

Pentru iubitorii de drumetii sunt amenajate şi omologate 7 trasee turistice în Masivul Ceahlău. Odată ajunşi pe platou vă întâmpină atmosfera de iarnă şi veţi putea admira în vest Culmile Hăşmaşului, Pietrele Roşii şi Măgura Grinţieşului. Poteca ce duce la Cabana Dochia trece pe lângă o stâncă izolată Piatra Lacrimată şi pe lângă poteca ce duce la Mănăstirea Ştefan cel Mare de pe Ceahlău.

Biserica mănăstirii a fost construită în anul 1993 şi este situată în apropierea cabanei Dochia şi Staţia meteorologică Toaca. Pe măsură ce te apropii de Cabana Dochia vei putea admira în partea stângă Vârful Toaca, iar în partea dreapta Bâtca Ghedeon.
Pe Vf Toaca se urcă pe o potecă mai abruptă dar efortul merită pe deplin pentru că de aici poţi admira una din cele mai ample privelişti de pe masivul Ceahlău.

Dacă te numeri printre cei cărora le place natura, le plac drumeţiile pe munte şi le place să admire peisajele frumoase de iarnă, pe traseele de pe masivul Ceahlău ai ocazia să regăseşti unele dintre cele mai fantastice peisaje de iarnă. Imagini de neuitat cu fulgi de nea şi creste înzăpezite vei descoperi iarna pe Masivul Ceahlau. Turiştii care doresc sa admire Masivul Ceahlau la apus sau răsărit se pot caza la Cabana Dochia, Cabana Fântânele, pensiunile din staţiunea Durău sau din Izvorul Muntelui.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.