Home » Evenimente

Expoziţia de pictură a artistului Gheorghe Vadana

18 February 2012 0 Comentarii

expozitie-gheorghe-vadanaPictorul nemţean Gheorghe Vadana s-a născut pe 3 februarie 1931 în Poiana Teiului, judeţul Neamţ şi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici din judeţ. Artistul păstrează o tradiţie în ce priveşte cariera sa astfel că în fiecare an în preajma zilei sale de naştere organizează câte o expoziţie cu lucrările sale.

Expoziţia din acest an va avea vernisajul miercuri 1 februarie, de la orele 17.00, la Galeriile de Artă “Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ. Picturile expuse sunt purtătoarele unui mesaj autentic, ele nu sunt numai o lucrare de artă. Gheorghe Vadana susţine că pictura este locul de regăsire a spiritului şi a echilibrului sufletesc, astfel că orice lucrare este o exteriorizare a căutărilor permanente, a frământărilor existenţiale, a reuşitelor şi nereuşitelor.

Cele mai multe dintre tablourile pictorului au ca temă peisajul, în special cel de la munte, în care acesta se regăseşte ca într-un autoportret. Pentru pictor natura este totul,  este iubirea, frumuseţea, dragostea, culoarea şi frământarea. La cei 81 de ani ai săi, pictorul este cunoscut atât publicului iubitor de artă nemţean cât şi din ţară fiind un nume important în pictura contemporană românească. De-a lungul vieţii pictorul a desfăşurat o activitate artistică bogată precum şi o implicare serioasă în societate, numele său fiind direct legat de înfiinţarea Liceului de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamţ.

Lucrările sale le regăsim în muzee şi colecţii particulare din ţară şi din străinătate, în ţări precum: SUA, Canada, Australia, Israel, Venezuela, Ungaria, Germania, Franta, Belgia, Italia, Spania, Grecia, Turcia, Rusia, Moldova. În cariera sa, artistul a semnat sute de tablouri cele mai multe fiind peisaje din zona de munte. Creaţiile pictorului Gheorghe Vadana oferă iubitorilor de artă multă bucurie, plăcere, căldură şi armonie.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.