Home » Evenimente

Concursul Naţional de pian “Carl Czerny” ediţia XXI-a

15 March 2012 1 Comentariu

04-festivalul-de-pian-carl-cnezyÎn perioada 16 -17 martie, se va desfăşura la Piatra Neamţ cea de-a XXI-a ediţie a Concursului Naţional de Pian „Carl Czerny”, organizat de Inspectoratul Judeţean Şcolar Neamţ şi Liceul de Artă „Victor Brauner”, cu sprijinul Primăriei Piatra Neamţ. La concurs se pot înscrie preşcolari şi elevi din clasele I-XII, care studiază pianul în liceele şi şcolile de muzică din ţară.

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 9.30, în sala “Theodor Macarie” a Liceului de Artă. Cea de a doua etapă a concursului va începe sâmbătă, 17 martie, de la ora 9, iar de la ora 18 este programată Gala Laureaţilor când vor fi acordate şi premiile.

La ediţia din acest an s-au înscris 50 de concurenţi din judeţele Bacău, Bârlad, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Chişinău, Galaţi, Iaşi, Sighetul Marmaţiei, Suceava, Vaslui şi Neamţ. Concursul este structurat în două etape: una eliminatorie centrată pe tehnică, cu un studiu impus şi unul liber ales, iar cea de-a doua etapă vizează acurateţea şi fluenţa interpretării. Ca la fiecare ediţie şi în acest an se va pune accent pe stăpânirea tehnică a execuţiei, respectarea notelor din partitură, dar şi ţinuta scenică a concurentului.

Juriul concursului va fi format din următorii membrii: conf.univ.dr. Verona Maier – de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, conf.univ.dr. Corina Ibănescu – de la Universitatea “Transilvania” din Braşov şi conf.univ.dr. Mihaela Spiridon – de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Această competiţia le oferă tinerilor înzestraţi premii dar şi un podium de afirmare a propriei valori şi a nivelului de pregătire.

Organizatorii Concursului Naţional de Pian „Carl Czerny” vă invită să luaţi parte alături de ei la acest eveniment unde veţi avea ocazia să cunoaşteţi tineri pianişti talentaţi atât din judeţ cât şi din ţară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Cosmin a spus:

    Buna ziua!Cand se vor afisa rezultatele concursului de pian Carl Czerny???(dati-mi link-ul daca puteti:D)

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.