Home » Agrement, Circuite turistice

Pelerinaj în Postul Paştelui la Mănăstirile din Ţinutul Neamţului

16 March 2012 0 Comentarii

10-Pelerinaj-in-postul-pastelui-la-manastirile-din-NeamtPostul Paştelui este o adevarată şcoală a pocăinţei. Este o perioada sensibilă în care mulţi creştinii încearcă să-şi adânceasca credinţă mergând în pelerinaje. Cum orice călătorie duce undeva, iar în jurul Pastelui gravitează întreaga viaţă a Bisericii, sute de pelerini se opresc zilnic în acestă perioadă la vechile mănăstiri din Ţinutul Neamţ.

Mănăstirile sunt locuri de o încărcătură spirituală aparte dar şi cea mai bună metodă de relaxare şi de curăţare spirituală. O călătorie în Ţinutul Neamţului îţi va oferi posibilitatea să vizitezi o aceste mănăstiri, să admiri arhitectura religioasă moldovenească şi să te bucuri de bogăţia spirituală a oamenilor din această zonă.

Fiecare dintre aceste mănăstiri este unică şi importană prin rolul ei istoric şi cultural. Mănăstirea Neamţ care dateaza încă din secolul al XIV-lea şi este cunoscută ca cea mai veche şi însemnată mănăstire din Moldova. Mănăstirea Secu care dăinuie de peste 500 de ani este reprezentativă pentru arhitectura moldoveneasca, iar Mănăstirea Sihăstria, prin cele trei secole de existenţă, continuă cu fidelitate stilul clasic moldovenesc şi este cunoscută pentru marii duhovnici care au trăit aici. Mănăstirea Agapia este singura dintre mănăstirile din România care poartă numele de “dragoste crestină” fiind celebră pentru pictura deosebită a lui Nicolae Grigorescu, iar Schitul Sihla pentru viata Sf Cuvioase Teodora.

Mănăstirea Văratec este un ansamblu monahal cu o colecţie de artă veche deosebită  în jurul căreia se găseşte cel mai mare sat de măicuţe, dar şi  mormântul Veronicăi Micle muza celui mai mare poet român Mihai Eminescu. Mănăstirea Pângăraţi ctitorită în anul 1560 are o arhitectură unică între mănăstirile din Moldova prin includerea în aceeaşi clădire a doua biserici suprapuse. Mănăstirea Durău cunoscutaă pentru frumuseţea bisericii care a fost împodobită cu pictura în ceară, în tehnica encaustică, de către Nicolae Tonitza şi ucenicii săi – printre care şi Corneliu Baba.

Fiecare din aceste mănăstiri are câte ceva de oferit  celui care le trece pragul. Veniţi în pelerinaj la aceste mănăstiri din Ţinutul Neamt şi vă veţi bucura de moştenirea lor!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.