Home » Agrement, Obiective turistice

Atracţii turistice în zona Mănăstirii Neamţ

18 April 2012 0 Comentarii

atractii-manastirea-neamtMănăstirea Neamţ este declarată cea mai veche şi însemnată aşezare monahală din Moldova, fiind denumită şi “Ierusalimul Ortodoxiei Române”, unde se află şi cea mai veche bibliotecă mănăstirească având o contribuţie deosebită la dezvoltarea culturii şi artei româneşti medievale.

În zona Mănăstirii Neamt turiştii mai pot vizita şi următoarele obiective turistice:
Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă” care reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judeţului şi este catalogată ca fiind una dintre cele mai mari rezervaţii exclusive zimbrilor din Europa. Pe lângă exemplarele de zimbri se mai pot întâlni: cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, bursuc, iepuri, urşi, lupi şi specii de avifaună.

Casa memorială Visarion Puiu – Muzeul Mihail Sadoveanu care funcţionează în clădirea care a fost construită de Mitropolitul Bucovinei Visarion Puiu, iar expoziţia păstrează ambianţa de epocă şi cuprinde obiecte care au aparţinut scriitorului Mihail Sadoveanu. Alături de acest obiectiv întâlnim Schitul Vovidenia care a mai fost denumit şi “Altarul din Poiana Liniştii”, aici fiind locul de întâlnire şi trăire duhovnicească a mai multor călugări.

Schitul Carbuna este situat vizavi de Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă şi se poate ajunge la el şi pe jos. Acesta a fost înfiinţat în anul 2001 cu hramul “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”  într-o plantaţie de stejari de lângă cimitirul eroilor neamului căzuţi în al Doilea Război Mondial.

Schitul Pocrov construit în anul 1714 este situat la aproximativ 4 km sud-vest de Mănăstirea Neamţ într-o poiană înconjurată de păduri seculare sub poalele muntelui “Chiriacu”. Acesta a fost denumit şi „Poiana raiului” deoarece reprezintă un adevărat loc al liniştii unde au vieţuit multi părinţi iscusiţi ducând o viaţă duhovnicească foarte aspră.

Schitul Icoana Nouă înfiinţat în anul 1941 aparţine de Mănăstirea Neamţ şi este aşezat în locul numit “Valea Icoanei”.

Schitul Branişte este situat la aproximativ 4 km de Mănăstirea Neamţ şi a fost înfiinţat în anul 1582 ca o gospădărie anexă a mănăstirii.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.