Home » Evenimente

Expoziţie de pictură, grafică şi sculptură la Piatra Neamţ

18 April 2012 0 Comentarii

expozitie-pictura-grafica-sculptura-2012La Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ s-a deschis o expoziţie de pictură, grafică şi sculptură care a fost adusă de pe simezele sălii “Brâncuşi” de la Palatul Parlamentului. Expoziţia ne deschide calea către un univers nou, unde ochiul privitorului pătrunde o lume cu totul aparte, alcătuind un muzeu imaginar românesc.

Expoziţia a fost adusă la Piatra Neamţ la iniţiativa lui Lucian Corneliu Agăleanu, iar organizatorii sunt Asociaţiile Culturale Temeiuri Naţionale şi Cetatea Neamţ. Printre artiştii care expun se numără Mircea Dumitrescu, Bogdan Ene, Ghilea Rodica Ioana, Liviu Suhar, Vasile Celmare, Nicolai Mihăilă, Eugen Ilina, Ion Truică, Mihail Gyorgy, Dumitru Bezem.

Această expoziţie reprezintă pentru artiştii nemţeni un eveniment cu totul nou la nivel local. De aceea, organizatorii vor încerca în perioada de timp cît va fi deschisă, să facă cunoscute toate aceste lucrări care sunt deosebit de interesante şi valoroase. E imposibil ca, după ce priveşti atent tablourile şi piesele expuse, să rămâi la fel. De exemplu, sculptura lui Eugen Ilina, care surprinde dorinţa de libertate, de descătuşare a propriului spirit, a ideilor şi sentimentelor este una din lucrările care impresioneză prin frumuseţea artistică cu care a fost realizată şi mesajul pe care îl transmite.

Iubitorii de artă sunt invitaţi să descopere mesajele profunde, captivante, pe care le transmit lucrările expuse – dinspre subconştient către ochiul lucid, de marţi până duminică, între orele 9:00 şi 17:00, până la data de 30 martie, în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.