Home » Evenimente

Vizitaţi expoziţia „Aripi şi petale” de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Roman

18 April 2012 0 Comentarii

expozitia-aripi-si-petale-2012Timp de 2 luni, Muzeul de Ştiinţe Naturale din Roman va găzdui expoziţia temporară intitulată “Aripi şi Petale”. Realizată împreună cu specialiştii de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Ploieşti această expoziţie reprezintă o combinaţiei inedită între specii de fluturi şi rarităţi floristice. Vizitatorii vor avea astfel ocazia să admire frumuseţea şi diversitatea de forme şi culori a fluturilor exotici şi a plantelor fosilizate.

La această expoziţie sunt expuse exemplare de fluturi în marea lor  majoritate specii exotice  din Africa, America, Asia, Europa, dar şi specii indigene. Alături de fluturi sunt expuse şi numeroase plante, rarităţi floristice deosebit de frumoase. Aceastea sunt stilizate şi realizate prin butaforie care imită foarte bine naturalul.

Expoziţia este de o mare valoare deoarece cuprinde exemplare de fluturi care datează din anii 1930 şi au rezistat timpului putând  fi admirate şi astăzi. Totodată, această expoziţie ne arată legătura care există în natură între fluturi şi flori, în sensul că fluturii au nevoie de flori pentru a se hrăni, iar florile sunt ajutate de fluturi la polenizare.

Mai greu de observat în mediul lor natural deoarece trăiesc în locuri mai puţin accesibile omului, aceste speciile exotice de fluturi sunt adevărate rarităţi. Tablourile realizate din aripi de fluturi sunt unice şi reprezintă punctul de atracţie al acestei minunate expoziţii.

Expoziţia „Aripi şi Petale” de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Roman va putea fi vizitată până pe data de 31 mai 2012. Programul de vizitare este între orele 9.00 şi 17.00, de luni până duminică, iar preţul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii, elevi,  studenţi şi pentru grupuri organizate, respectiv 3 lei pentru adulţi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.