Home » Evenimente

Festivalului Naţional de Teatru Yorick ediţia a XX – a

13 May 2012 0 Comentarii

05-festivalul-de-teatru-yorick-piatra-neamt-2012În perioada 14-19 mai 2012 va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamţ cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Yorick. În partea competiţională a acestei ediţii jubiliare vor fi prezente trupe din Piatra Neamţ, Galaţi şi Constanţa, dar şi trei teatre mari de profesionişti din Bucureşti, Botoşani şi Piatra Neamţ care vor prezenta spectacole în afara concursului.

Luni, 14 mai, de la ora 17,00 în foaierul Casei de cultură, va avea loc deschiderea festivă a festivalului. Tot atunci va fi vernisată expoziţia “Yorick Magnum XX” un fel de remember al celor XIX ediţii derulate pînă acum, iar de la ora 18.00, va începe primul spectacol din festival pe scena Casei de Cultură.  Spectacolul va fi susţinut de Asociaţia Culturală “Pinochio 2008″ din Piatra-Neamţ cu “Fetiţa cu chibrituri”, adaptare după H.C.Andersen. În Sala Teatrului de Joacă de la Biblioteca G. T.  Kirileanu, de la ora 18 va avea loc spectacolul  “Lecţia” după Eugen Ionescu, în regia lui Gheorghe Hibovschi susţinut de Teatrul de Joacă al bibliotecii.

Marţi, 15 mai, de la ora 12.30, va avea loc în sala Casei de Cultură spectacolul “Dumbrava minunată”, prezentat de trupa Teatrului Tomis din Constanţa. De la ora 13.30, în sala Teatrului de Joacă se va susţine piesa “Paris, Mon amour”, iar  de la ora 14.00, Teatrul Tomis Constanţa va susţine spectacolul “Domnul Goe”. Ultima piesă “Coana Chiriţa” va începe de la ora 17.00 şi va fi prezentată de Teatrul Muzical “Nae Leonard” Galaţi.

Miercuri, 16 mai, de la ora 19.00, iubitorii pieselor de teatru vor putea urmări spectacolul tragi-comic “Azilul amanaţilor”, de John Chapman şi Dave Freeman, pus în scenă de Teatrul Evreiesc din Bucureşti, în regia lui Dan Tudor.

Joi, 17 mai, de la ora 18.00, va avea loc pe scena Casei de Cultură Teatrul Tinerilor spectacolul “Caragiale reloaded”, în regia lui Cătălin Iosub jucat de actorii din Piatra Neamţ. De la ora19.00, va începe festivitatea de premiere. Teatrul de Lectură al Bibliotecii Judeţene G. T. Kirileanu va prezenta de la ora 20.00 spectacolul “O batistă în Dunăre” adaptare după Dumitru Radu Popescu realizată de Dan Iacob.

Vineri, 18 mai, de la ora 19,00, pe scena de la Casa de Cultură, Teatrul Mihai Eminescu Botoşani va prezenta spectacolul “O noapte nebună, nebună!”, adaptare după Ray Cooney, în traducerea lui Lucian Băleanu şi regia lui Alexandru Vasilache.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.00
, va avea loc Gala Laureaţilor. La final Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ va prezenta adaptarea după Sorin Oros a spectacolului “Eu te iubesc, eu te omor!”, în regia lui Tudor Tăbăcaru, o tragi-comedie construită la limita dintre dragoste şi nebunie, un spectacol în care, râzând, te trezeşti că ai intrat, alături de personaje într-o dramă cumplită.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.