Home » Evenimente

Eveniment organizat de Ziua Internaţională a Muzeelor

15 May 2012 0 Comentarii

08-ziua-internationala-a-muzeelor-2012Vineri, 18 mai 2012, va avea loc Ziua Internaţională a Muzeelor. Cu această ocazie Complexul Muzeal Judeţean Neamţ va organiza o serie de manifestări cultural-artistice în cadrul instituţiilor muzeale din Piatra-Neamţ, Târgu-Neamţ şi Roman. La Roman evenimentele vor începe din 16 mai, odată cu deschiderea colocviului Dascăli romaşcani de altădată şi se vor încheia vineri 18 mai cu expoziţia de pictură Romeo Ionescu.

Evenimentele din Piatra-Neamţ vor incepe vineri de la ora 17.00. Vor avea loc o serie de activităţi care vor culmina cu un spectacol de muzică şi dans medieval. Spectacolul va fi susţinut de elevii şcolilor nr. 4 şi nr. 10 din Piatra-Neamţ şi ordinul Cavalerilor de Hunedoara – prezenţi pentru prima oară cu un spectacol în Piatra-Neamţ care au pregătit o demonstraţie de luptă cu săbii cât şi o serie de dansuri medievale.

Punctul central al acestor activităţi este Sesiunea de comunicări ştiinţifice organizată cu prilejul redeschiderii expoziţiei permanente a Muzeului de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ.
Programul evenimentului este următorul:

16 mai 2012
ora 11.00 – Colocviul Dascălii romaşcani de altădată –  Muzeul de Istorie Roman

17 mai 2012
ora 15.00 – Simpozionul Călătorie prin Romanul interbelic – Muzeul de Istorie Roman

18 mai 2012
ora 17.00 – Expoziţie de pictură Romeo Ionescu – Muzeul de Artă Roman
ora 17.00 – 22.00 – prezentare expoziţii, colocviu, recital de poezie, spectacol de muzică şi   dans medieval, demonstraţie de scrimă. – Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ

18 mai 2012
ora 10.00 – 16.00 Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice organizată la Muzeul de Istorie şi        Etnografie – Târgu Neamţ

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.