Home » Evenimente

Turneul “Pianul călător” – ediţia a II a la Roman

19 June 2012 0 Comentarii

02-pianul-calatorMiercuri, 20 iunie 2012, pianistul Horia Mihail va ajunge la Casa de Cultură din Roman cu turneul său naţional “Pianul călător”. Este cel de-al doilea turneu naţional extraordinar al muzicianului, programat în perioada 21 mai – 30 iunie 2012. În acest an turneul a început printr-o primă călătorie în Transilvania, mai exact la Mediaş – oraşul în care, în anul 2011, Societatea Română de Radiodifuziune a adus un pian performant pentru concerte. Programul recitalului care va avea loc la Roman cuprinde lucrări de Mozart, Bach, Liszt,  Rachmaninov, Schubert şi Bartok.

Pianistul Horia Mihail susţine în faţa publicului un spectacol viu, prezentând de fiecare dată o poveste interesantă şi incitantă. Acesta îşi doreşte ca publicul prezent la spectacole să fie cel puţin la fel de entuziast şi entuziasmant precum cel al primelor concerte.  Debutând la vârsta de numai 10 ani, Horia Mihail a susţinut primul său concert în orasul său natal, Brasov, interpretând Concertul în Re major de J. Haydn.

Fiind un real talent Horia Mihail a reuşit să obţină premiul întâi la toate concursurile de pian la care a participat, beneficiind de bursa “Kate Neal Kinley Memorial Fellowship” şi de burse complete la toate instituţiile de învăţământ superior pe care le-a frecventat. Ulterior a fost timp de trei ani lector universitar la Boston University, după care a revenit la Braşov, în toamna anului 2002, ca solist al Filarmonicii şi membru al deja cunoscutei formaţii “Romanian Piano Trio”.

Începând cu anul 2009, artistul este solist concertist al orchestrelor şi corurilor Radio România. În aprilie 2011 a avut loc prima ediţie a “Pianului călător” susţinută în 12 oraşe din ţară. Aceasta a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizată după exemplul turneului susţinut de celebrul pianist şi compozitor romantic între anii 1846 şi 1847 în Ţările Române.

Turneul “Pianul călător” ediţia a II a oferă lui Horia Mihail bucuria de a repeta această experienţă, la o noua anvergură, cu un program dens şi incitant, cu recitaluri şi concerte cu orchestră.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.