Home » Evenimente

Expoziţie unicat de ceasuri eleveţiene ,,Înţelepciunea vine cu timpul”

21 June 2012 0 Comentarii

02-expozitie-ceasuri-2012Sâmbătă 23 iunie 2012 , la orele 12:00, va avea loc la Muzeul de Istorie şi Arheolegie din Piatra-Neamţ vernisajul expoziţie temporare intitulată “Înţelepciunea vine cu timpul”. Expoziţia de ceasuri aparţine domnului Romulus Lupaşcu, un pietrean care din pasiune colecţionează ceasuri. Acesta a acceptat să expună o parte dintre piesele adunate de-a lungul timpului.

Romulus Lupaşcu măsoară timpul cu sute de ceasuri de colecţie, de buzunar şi de mână, automatice şi cu întoarcere manuală. Pentru el ceasul nu reprezintă doar un obiect asupra căruia îţi zăboveşti privirea pentru a afla ora exactă, el este un mecanism fascinant de măsurare a timpului printr-o încrengătură de rotiţe, axe şi arcuri.

Colecţia pietreanului cuprinde şi un ceas de buzunar din anul 1870 şi unul dintre primele ceasuri de mână, de prin 1920, din argint. Una din piesele rare o reprezinţă un ceas de damă pandantiv automatic, un “Eterna” fabricat în 1968. Modelele de suflet ale colecţionarului care consideră ca nu are concurenţă în ţară sunt dintr-o serie legată de zborul pe Lună. La acea expediţie cei de la NASA au ales dintre ceasurile produse de 200 de firme, modelul “Omega Speedmaster”, cu care au dotat echipa de cosmonauţi. Modelul “Speedmaster” care a fost pe Lună a fost numit “Moonwatch”. Colecţia care va fi expusă la muzeu cuprinde şi exemplare ale acestui model.

Organizatorii acestei expoziţii vă invită la Muzeul de Istorie şi Arheolegie din Piatra-Neamţ să admiraţi aceste piese rare şi deosebit de frumoase.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.