Home » Evenimente

Expoziţie de pictură a artistului Dumitru Bostan la Galeriile „Lascăr Vorel”

17 July 2012 0 Comentarii

06-expozitie-pictura-dumitru-bostan-2012Joi, 5 iulie 2012, ora 17.00 a avut loc la Galeriile de Artă “Lascar Vorel” vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Dumitru Bostan Senior. Despre artist, dar mai ales despre lucrările lui au vorbit scriitorii Emil Nicolae şi Lucian Strochi.

Pictorul Dumitru Bostan s-a născut în anul 1935, în satul Şipote din judeţul Bacău. Absolvent al Facultăţii de Chimie Industrială a Institutului Politehnic din Iaşi acesta a studiat pictura la Cercul de Pictură al Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi cu profesorul Pantelimon Vedenivschi. În timpul studenţiei, la îndemnul studentului Marin Sorescu şi sub îndrumarea pictorului Val Gheorghiu, deschide mai multe expoziţii personale de caricaturi la Palatul Culturii din Iaşi. Mai apoi, artistul a studiat la Şcoala Populară de Artă din Piatra-Neamţ sculptura şi modelajul cu profesorul Pompiliu Clement.

Ca şi artist a participat de-a lungul carierei sale la numeroase expoziţii personale şi de grup atât în ţară cât şi în Germania. O mare parte din picturile sale se află în colecţii particulare din ţară şi de peste hotare. Tot acesta este şi autorul cărţii „Pictura pentru amatori” care reprezintă o sursă ce conţine bogate informaţii care ţin de actul de creaţie, în general, informaţii absolut necesare începătorului, dar şi celui convins că a depăşit momentul debutului.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi Galeriile de artă “Lascăr Vorel”. Iubitorii de artă sunt invitaţii să admire tablourile expuse de artistul Dumitru Bostan pe simezele Galeriei „Lascăr Vorel”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.