Home » Evenimente

“Iarmarocu din Cetate” – ediţia a II-a

17 July 2012 0 Comentarii

05-iarmarocul-de-la-cetate-2012În perioada 30 iunie – 1 iulie 2012 a avut  loc “Iarmarocu din Cetate” ediţia a II a. Expoziţia cuprinde o varietate de obiecte lucrate manual după tehnici străvechi, adevărate bijuterii de artă populară. Acest eveniment dedicat meşterilor populari a fost organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ.

Ca şi la prima ediţie la acest târg al meşterilor populari au participat meşteri care reprezintă toate zonele ţării şi care au expus la poalele Cetăţii Neamţ o gamă diversă de produse, realizate cu măiestria omului din popor, pentru care tradiţia este mai presus de orice.

Prin acest eveniment se doreşte sprijinirea obiceiurilor populare şi expunerea creaţiilor realizate cu multă măiestrie şi dăruire de către meşterii populari. Tradiţia este dusă mai departe prin prezenta a zeci de mesteşugari ai lemnului, ţesutului,  sticlei sau pânzei, care au creat aici, cu această ocazie, adevărate spaţii culturale vii.

Astfel, la poalele Cetăţii Neamţ turiştii s-au putut  întâlni cu aceşti meşteri populari şi au putut admira de la costume populare, figurine de ceramică, sculpturi în lemn, picturi pe sticlă, ţesături fine din borangic, măşti tradiţionale până la obiectele casnice ţărăneşti care exprimă diversitatea şi frumuseţea artei populare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.