Home » Circuite turistice

Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durău

16 August 2012 11 Comentarii

12-cu-bicicleta-de-la-izvorul-muntelui-la-durauCu o vară plină de căldură vă recomandăm o plimbare cu bicicleta prin pădure unde răcoarea şi aerul curat sunt la ele acasă. Un traseu deosebit de frumos care se pretează la o plimbare lungă prin pădure este drumul axial Izvorul Muntelui – Durău care străbate întreg Parcul Naţional Ceahlău. Lungimea traseului este de aproximativ 40 km dus-intors si are un grad de dificultate medie în care alternează căţărările şi coborârile.

Punctul de plecare este cabana Izvorul Muntelui de la intrarea în Parcul Naţional Ceahlău şi încă de la început urmează o căţărare care nu pare atât de dificilă pe cât este deoarece drumul este asfaltat, astfel că pantele sunt mai uşor de urcat. Pe drum se deschide prin pădurea de conifere ferestre către stâncile Ceahlăului asemenea unor panorame care îţi taie răsuflarea prin frumuseţea lor. O parte din traseele de pe Ceahlău se intersectează cu drumul axial astfel că pe marginea drumului sunt puse indicatoare cu locul unde te afli şi distanţele fată de platoul Ceahlău.

După o plimbare de 20 km cu bicicleta urmează un binemeritat popas la Mănăstirea Durău care se află în centru staţiunii. Lăcaşul de cult datează de la începutul veacului al XVII lea iar biserica a fost construită din piatră şi cărămidă îmbinând elemente tradiţional-moldoveneşti cu altele împrumutate de la construcţii monumentale laice. Interiorul bisericii a fost împodobit cu pictura în ceară, executată de studenţi şi absolvenţi ai Academiei de Arte Frumoase din Iaşi – printre ei şi Corneliu Baba – călăuziţi de dascălul lor, Nicolae Tonitza.

Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau, judetul Neamt

Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau
Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau
Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau
Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durau

Drumul la întoarcere începe pe lângă mănăstire şi are o căţărare mai lungă de aproximativ 7 km după care urmează partea cea mai plăcută coborârea. După efortul depus în prima parte a drumului această coborâre e binemeritată. Briza răcoroasă a pădurii înmiresmată de flori îţi va oferi confortul de care ai nevoie pentru a te simţi minunat după atâţia kilometri de mers cu bicicleta.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

11 Comentarii »

 • ells247motorrecovery a spus:

  Pretty! This was a really wonderful post. Thanks for providing this info.

 • http://9163.adminka.cc/ a spus:

  You cook like no other!

 • http://8335.adminka.cc/ a spus:

  The picture is lit!

 • knowyourmeme.com a spus:

  Thanks for finally writing about > Cu bicicleta de la Izvorul Muntelui la Durău < Loved it!

 • sportonline.vn a spus:

  Outstanding post, I tһink blog owners sһould
  larn а lot from this blog іts very user pleasant. Sο muϲһ
  fantastic informatiߋn on here :D.

 • https://sites.google.com/site/221ntmk/thuoc-tang-chieu-cao a spus:

  Hello, everything is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that’s really fine,
  keep up writing.

 • https://trello.com/catbaoquydaudkqt a spus:

  Hello to everybody, it’s my first visit to this blog;
  this blog consists of amazing and genuinely fine
  information for visitors.

 • https://sketchfab.com/dakhoaquocte a spus:

  І’ᴠе been browsing online more thɑn 3 hoᥙrs, but neveг discovered any іnteresting article ⅼike yours.
  It iѕ lovely written. If аll site owners and bloggers created as ɡood content as you do, the internet would be much morе uѕeful.

 • Phong kham da khoa quoc te Ho Chi Minh a spus:

  Helⅼo there, I found уour website by the use of Google
  whilst searching fߋr a sіmilar subject, ʏour
  web site got hеre uⲣ, it seems great. It is truly informative. I’ѵe bookmarked іt in my google bookmarks.

  Ӏ wіll apprecіate if you proceed tһis in future.
  Мɑny other folks might be benefited out of yοur writing.
  Cheers!

 • admin (autor) a spus:

  To lasertest: Thank you very much for your kind words. Our website runs on a WordPress platform (which, by the way, we highly recommend as it is very easy to use) was designed by a specialized web services provider. The name of the theme used is ARTHEMIA2. Good luck in everything you do!

 • lasertest a spus:

  I really love your site.. Excellent colors & theme. Did you make
  this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal blog and would love to find out where you got this from or just what the theme is named.
  Cheers!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.