Home » Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ

“Târgul de Gustar” la Roman – ediţia a III-a

23 September 2012 0 Comentarii

03-targul-de-gustar-roman-2012În perioada 17-19 august 2012, a avut loc în Piaţa Roman Muşat din Roman, Neamţ cea de a III a ediţie a Târgului de Gustar. Deschiderea oficială e evenimentului a fost programată vineri, 17 august, de la orele 10.30, odată cu oficierea unei scurte  slujbe de pomeniere a meşterilor populari care au plecat de curând de printre noi. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Roman, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Asociaţia Pentru Antropologie Urbană din România – filiala Roman şi Fundaţia “Hanul Ancuţei”.

La ediţia din acest an au participat 60 de meşteri şi creatori populari din toate zonele ţării. Au revenit cu plăcere la Roman meşteri precum lemnarul Avram Roşca din Bălăceana-Suceava, olarul Marcel Mocanu din Braniştea-Galaţi, Vasile Dudanu din Suseni-Grumăzeşti-Neamţ care confecţionează căciuli din piele de miel, iconarul Gheorghe Munteanu din Oneşti-Bacău, Lilian Toderaşcu din Heci-Lespezi-Iaşi împletitor în nuiele, Dănilă Zoltani din Sighişoara-Mureş împletitor în papură, basarabeanul Nicolae Sava care confecţionează şi cântă la propriile instrumente muzicale populare, Gheorghe Ţugui din Vorona-Botoşani şi alţii.

Printre meşterii care au fost prezenţi pentru prima dată la acest târg se numără: Daniel Ifrim olar din comuna Voineşti, judeţul Iaşi, Laszlo Zsolt olar din Cârţa-Harghita, Ana Ciolan din Iaşi creator de piese vestimentare pentru copii din Iaşi, iconarii Lăcrămioara-Teofilia Mihoreanu din Botoşani, Cristian şi Manuela Buclea din Bârlad-Vaslui, Robert Ilie bijutier din Bucureşti, Valentina Uhrenciuc încondeietoare de ouă din Moşna-Iaşi şi Costel I. Radu din comuna Măgurele, judeţul Prahova renumit pentru leacurile sale tradiţionale adunate de sub pământ.

Târgul de Gustar a reunit majoritatea meşteşugurilor contemporane: icoane şi pictură naivă, prelucrarea lemnului şi mobilier, ouă încondeiate şi pictate, artă decorativă, butnăritul, prelucrarea metalelor şi a pieilor, instrumente muzicale, împletituri, industria casnică, măşti, podoabe şi bijuterii, gastronomie şi leacuri medicinale tradiţionale şi ceramică.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.