Home » Evenimente

Simpozionul Naţional de cartofilie – ediţia a XIX a

26 September 2012 0 Comentarii

11-expozitie-cartofilie-Piatra-Neamt-2012În perioada 21- 23 septembrie 2012 a avut loc la Piatra Neamt cea de a XIX a ediţie a “Simpozionului Naţional de cartofilie”, manifestare organizată de Asociaţia Filateliştilor din Neamţ. Prima întâlnire de acest gen a colecţionarilor de timbre, cartofilie şi valori numisma­tice a avut loc în anul 1994, an când s-au împlinit 100 de ani de la editarea primei mărci poştale ilustrate.

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, s-a desfăşurat Târgul colecţionarilor unde au participat deţinătorii unor colecţii de timbre, vederi, monede şi bancnote din toată ţara. Aici colecţionarii au avut ocazia să facă schimburi de valori, să cumpere timbre care le lipsesc sau alte piese, dar şi să vândă piese din colecţiile proprii. După amiază, la Potoci au avut loc câteva comunicări pe teme de cartofilie, s-au lansat două apariţii editoriale din domeniu: cartea, în format CD, “Bicazul care a schimbat Valea Muntelui”, semnată de Constantin Paţilea şi Viorel Nicolau şi un nou volum din seria “Mistere” (IV), sub semnătura lui Silviu Dragomir şi s-au acordat şi cele trei premii anuale care recunosc valoarea în cartofilie şi în alte activităţi asociate pentru membrii ei.

Duminică, 23 septembrie 2012, participanţii la simpozion au mers într-o  excursie documentară şi au vizitat câteva puncte turistice din judeţ, ocazie cu care au avut loc dezbateri cu privire la acest simpozion naţional. Totodată a fost deschisă la Muzeul de istorie Piatra Neamţ o expoziţie de cărţi poştale, care cuprinde peste 400 de piese care au circulat pe teritoriul judeţului în toate timpurile şi care fac parte din colecţiile membrilor Asociaţiei Filateliştilor Neamţ.

Acest simpozion a fost de fapt o întâlnire de suflet a colecţionarilor adevăraţi din întreaga Românie.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.