Home » Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ

Piatra Neamţ – capitala europeană a turismului rural

23 October 2012 0 Comentarii

01-piatra-neamt-capitala-culturala-2012În perioada 7-10 octombrie  a avut loc la Piatra Neamţ cea de a IV-a ediţie a Congresului European de Turism Rural. Tema acestei ediţii este „Turismul inovativ- o nouă viaţă pentru zonele rurale” la care a participat pentru dezbatere delegaţii din 26 de state membre UE.Deschiderea oficială a avenimentului a avut loc duminică, 7 octombrie, în  Curtea Domanească unde au fost amplasate ateliere meşteşugăreşti, o mică strungă de oi, un cuptor de plăcinte şi un teasc pentru must, o fierărie şi o tâmplărie, dar şi o scenă de pe care s-au ţinut discursurile de către oficilităţile prezente. Seara s-a încheiat cu un mic spectacol de muzică şi lumini.

Sâmbătă şi duminică, participanţii la congres au avut ocazia să viziteze principalele obiective turistice din judeţ, prin organizarea unor excursii către aceste locaţii. Cele trei pachete denumite “Natura”, „Moştenire culturală” şi “Aventura” au avut drept scop promovarea acestor obiective dar şi a posibilităţilor de agrement din Ţinutul Neamţului.

Luni au debutat la Sala Polivalentă lucrările conferinţei  pe cele patru secţiuni:„Importanţa turismului pentru zonele rurale – trecut şi viitor”, „Concepte şi produse inovatoare în domeniul turismului rural”, „Menţinerea comunităţilor rurale şi a patrimoniului viu prin turism” şi „Turismul rural în lumea Internetului şi social- media”.  Tot aici s-a organizat şi un târg de turism, unul de produse tradiţionale, o expoziţie de artă populară şi un spectacol de folclor.

Marţi au avut loc seminarii în patru locaţii diferite, şi anume: la Tarcău- Conacul Vitoriei Lipan seminarul „Drumuri verzi – foste linii de mocăniţe”, la Mănăstirea Neamţ – seminarul „Moştenirea culturală”, în Staţiunea Durău, Hotel Bistriţa – seminarul „Natură” şi la Piatra Neamţ pe Cozla, la Igloo– seminarul „Gastronomie”. Seara s-a încheiat la Hanul Ancuţei, cu concluziile congresului.

Miercuri, în ultima zi a Congresului a fost programat, la Sala Polivalentă, Târgul de turism – ziua a III-a, destinat contactelor de afaceri.

Congresul European de Turism Rural de la Piatra Neamţ a fost organizat de către Eurogites, European Federation of Farm and Village Tourism, ANTREC România, Filiala Neamţ, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Primăria Piatra Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ, Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.