Home » Evenimente

Deschiderea stagiunii artistice 2012 – 2013 a Academiei de Muzică, Filiala Piatra Neamţ

24 October 2012 0 Comentarii

11-deschidere-sezon-muzical-2012-2013Festivitatea de deschidere a stagiunii muzicale permanente 2012 – 2013 a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Filiala Piatra-Neamţ va avea loc miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 18.00.  Ea va începe cu un Recital de arii şi lieduri, în interpretarea sopranei Nicoleta Maier şi a baritonului Lucian Pietrean care vor fi acompaniaţi la pian de lector univ. Mihaela Spiridon.

Soprana Nicoleta Maier a absolvit  Facultatea de Muzică Piatra Neamţ după care a urmat studiile de master în Grecia. Baritonul Lucian Pietrean de la Opera de Stat din Cluj-Napoca a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca şi Academia de Muzică Gheorghe  Dima. A îmbrăţişat cariera lirică şi a debutat în anul 2010 pe scena Operei Naţionale din Cluj Napoca, în rolul titular din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi şi în acelaşi an a devenit şi colaborator al Operei Naţionale Române din Bucureşti. Lucian Pietrean este considerat unul din reprezentanţii celei mai tinere generaţii de artişti lirici ai României.

Acest prim spectacol al stagiunii va avea loc în Sala Theodor Macarie a Liceului de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamţ şi va fi reluat pe data de 25 octombrie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” la Oneşti, după cum a devenit o tradiţie.

Vor fi interpretate lucrări din creaţia compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Franz Lehár şi Frederick Loewe.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.