Home » Evenimente

Concursul de Interpretare şi Coregrafie “Emanuel Elenescu” ediţia a XXII-a

22 November 2012 0 Comentarii

03-concurs-emanuel-elenescu-2012În perioada  29 noiembrie – 2 decembrie 2012 va avea loc Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie “Emanuel Elenescu” care în acest an a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie. Evenimentul este organizat de Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra-Neamţ şi are drept scop promovarea tinerelor talente din lumea muzicală.

Pentru înscrierea în această competiţie muzicală şi coregrafică sunt aşteptaţi până pe data de 20 noiembrie tineri concurenţi din întrega ţară. Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani care studiază muzica instrumentală, vocală şi dansul popular.

Concursul se va desfăşura într-o singură etapă care cuprinde şase categorii. Prima categorie este destinată instrumentelor de suflat din care fac parte următoarele instrumente:  flaut, oboi, clarinet, fagot, trompetă, corn, trombon, tubă, instrumente de percuţie. Cea de a II-a categorie este pentru canto clasic, iar a III- a pentru muzică vocală tradiţională românească.

Instrumentele populare din care fac parte naiul, ţambalul, saxofonul, acordeonul şi fluierul reprezintă cea de a IV-a categorie a concursului. Cea de a V-a categorie o reprezintă muzica de cameră pentru suflători, percuţie şi instrumente cu coarde, iar cea de a VI-a este pentru coregrafie-dans popular.

Fiecare categorie din concurs va avea o comisie de jurizare formată din cadre didactice de specialitate de la liceele şi academiile de artă din ţară. Jurizarea se va face pentru fiecare an de studiu şi pe fiecare instrument sau categorie, iar deciziile juriului sunt definitive neputând fi contestate.

Acest concurs care a devenit emblematic prin calitatea pe care o oferă omagiază totodată
personalitatea unei figuri celebre a culturii muzicale românesti, dirijorul şi compozitorul Emanuel Elenescu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.