Home » Evenimente

Expoziţia artistei Monica D. Carp la Galeriile „Lascăr Vorel”

22 November 2012 0 Comentarii

02-expozitia-monica-carp-2012În perioada 6 – 15 noiembrie 2012 la Galeria de Artă “Lascăr Vorel” din Piatra Neamț sunt expuse lucrările pictoriţei romașcane Monica Carp. Expoziţia este una sentimentală şi cuprinde lucrările realizate în ultimii ani de către artistă.

Plasticiana Monica Carp s-a născut pe data de 1 martie 1956, în localitatea Bozienii de Jos din judeţul Neamţ. A urmat cursurile de la Şcoala de Artă Populară din Bacău, după care a absolvit Facultătea de Arte Plastice, Decorative şi Design, profilul Arte Plastice, specializarea Pictură, din cadrul Universității de Arte “George Enescu”. În prezent este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Piatra-Neamţ şi îşi desfășoară activitatea ca profesor la Clubul Copiilor din Roman.

De-a lungul timpului o parte din picturile realizate de Monica Carp au fost expuse în numeroase galerii din ţară şi străinătate. Tablourile sale fac parte din colecţiile muzeelor din ţară, dar şi din colecţii particulare în Roman, Iaşi, Suceava, Vaslui, Cluj, Bucureşti, Italia, Anglia, Franţa, Belgia şi Olanda. Opera sa s-a bucurat de atenţia criticilor de artă importanţi din ţară, printre care: Valentin Ciucă, Ilie Boca, Constantin Donea, Ion Enachi, Gheorghe A.M. Ciobanu, Sergiu Cuciuc şi Constantin Prut.

Lucrările expuse în această expoziţie amintesc de cergile ţărăneşti cu motive florale din zona Moldovei. Tonurile grave ale cromaticii, scenografia plastică şi aerul de vechime al ansamblului rezonează cu o frescă de demult.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.