Home » Evenimente

Festivalul „Doruri Muşatine” ediţia a VIII-a

22 November 2012 0 Comentarii

05-festivalul-doruri-musatine-2012În data de 24 noiembrie 2012 va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, Neamţ, Festivalul Interjudeţean “Doruri Muşatine”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie. Manifestarea este dedicată celor mai talentaţi tineri cântăreţi de muzică populară din toată ţara. În perioada următoare aceştia sunt aşteptaţi la Roman pentru a participa la acest concurs de interpretare muzicală.

Înscrierile la concurs se vor face până pe data de 15 noiembrie 2012. Pot participa interpreţi din toate judeţele ţării indiferent de vârstă. Aceştia au de susţinut două probe obligatorii, pentru prima probă vor interpreta una sau două strofe dintr-o doină, baladă, cântec liric sau religios fără acompaniament orchestral, iar pentru cea de a doua probă vor interpreta un cântec popular din zona folclorică din care provine concurentul cu acompaniament orchestral.

O condiţie obligatorie pentru cei înscrişi  este ţinuta de concurs – costum popular autentic şi  mişcare scenică adecvată. Până la data de 15 noiembrie 2012 concurenţii mai trebuie să prezinte la Şcoala de Artă ,,Sergiu Celibidache” Roman partiturile pentru orchestră. La finalul festivalului câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani.

Organizatorii acestui festival invită iubitorii de folclor să ia parte alături de ei la acest concurs şi să susţină tinerii solişti de muzică populară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.