Home » Evenimente

Evenimente organizate de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” în Piatra Neamţ

18 December 2012 0 Comentarii

10-carmen-saeculare-2012În perioada 17 – 23 decembrie 2012 Centru pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” va organiza o serie de evenimente care va aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă în Ţinutul Neamţului.

Ciclul de evenimente destinate sărbătorilor de iarnă vor debuta în data de 17 decembrie când pe străzile centrale ale municipiului turiştii vor putea admira parada artiştilor de la Ansamblul „Floricică de la munte” îmbrăcaţi în straie de sărbătoare.

Marţi, 18 decembrie, un nou eveniment va avea loc în oraşul Bicaz când cei prezenţi acolo vor fi invitaţi de către Ansamblul „Floricică de la munte” la un program de colinde şi urături, dar şi de obiceiuri de iarnă.

Miercuri, 19 decembrie, în sala de spectacole a Casei de Cultură se va organiza un spectacol de colinde susţinut de colindători de la „Icoane moldave”, reprezentanţi ai  Facultăţii de Muzică din oraş – filială a Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj.

Vineri, 21 decembrie,  în sala de spectacole de la Consiliul Judeţean va avea loc un program artistic oferit de Ansamblul „Floricică de la munte” unde vor răsuna colindele tradiţionale. Sâmbătă, 22 decembrie, va avea loc Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua Sus Răsare” ajuns în acest an la cea de a patruzeci şi patra ediţie. În cadrul festivalului, începând cu ora 12, principalele artere din centrul municipiului Piatra Neamţ vor fi străbătute de un impresionant alai de colindători şi urători care vor participa la parada costumelor populare şi a obiceiurilor tradiţionale. Apoi, de la ora 14, pe platoul de la Curtea Domnească, participanţii la festival vor avea ocazia să ne împărtăşească bucuria sărbătorilor de iarnă.

Duminică, 23 decembrie va avea loc un recital susţinut de clasa de canto popular a Şcolii Populare unde se vor auzi cele mai frumoase colinde cântate de Crăciun.

Ultimul eveniment va avea loc în ajun de Crăciun, când un alai de colindători de la Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” vor vizita bolnavii de la Spitalul judeţean şi bunicii aflaţi în Centrul  „Pietricica” pentru a le aduce acestor oameni bucuria sărbătorilor de iarnă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.