Home » Evenimente

Expoziţia artistului Mircea Titus Romanescu la Galeriile Lascăr Vorel

18 December 2012 0 Comentarii

01-expozitie-mircea-romanescu-2012În perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie 2012 iubitorii de artă au putut vizita la Galeriile Lascăr Vorel expoziţia artistului Mircea Titus Romanescu. Pictorul s-a născut în Piatra Neamt, pe 16 august 1950. Este absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti şi a Facultăţii de arte din Timişoara.

Artistul pietrean consideră că pictura este  unealtă de cercetare a lumii, o modalitate de a fi în lume. Prin operele expuse în această expoziţie pictorul construieşte metodic o lume pe care o însufleţeşte cu ritm, culoare şi energia contrastelor. Totodată, el invită vizitatorul la o călătorie în această lume minunată creată de el.

De-a lungul carierei sale Mircea Titus Romanescu a avut numeroase expoziţii în Piatra Neamţ, Bucuresti, Bacău, Iasi, Bîrlad şi Timişoara. A expus şi peste hotare în Germania, Olanda, Austria, Republica Cehă şi Italia.  Mircea Titus Romanescu a mai participat şi la expoziţii colective, printre care se numără Bienala „Lascăr Vorel“ Piatra Neamţ, la Chişinău, Bacău, dar şi în străinătate, la Paris – Franţa, Tunisia, Polonia sau Torino – Italia.

Despre lucrările artistului  criticii de artă spun că lucrurile aparent banale capătă un caracter eroic, monumentalitatea construcţiei sever articulate şi intensitatea culorilor saturate impun o realitate discretă, pe lângă care prea adesea trecem grăbiţi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.