Home » Agrement

Petrece sărbătorile de iarnă în Neamţ

18 December 2012 0 Comentarii

06-sarbatori-iarna-neamt-2012Turiştii care vor să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în Neamţ nu mai au la dispoziţie prea mult timp de stat pe gânduri deoarece pachetele turistice din acest an sunt pe terminate. Ofertele tentante de la pensiuni au trezit interesul iubitorilor de distracţie şi a celor pasionaţi de practicarea sporturile de iarnă care abia aşteaptă să descopere generozitatea extraordinară a muntelui dar şi a localnicilor în această perioadă de iarnă.

În Neamţ, peisajele de vis şi casele împodobite de sărbătoare oferă turiştilor posibilităţi infinite de distracţie, începând de la sporturi de iarnă, obiective turistice, drumeţii, trasee montane şi ajungând în final la un simplu răgaz în natură. Aici, datinile şi obiceiurile pentru sărbătorile de iarnă încep la Sfântul Nicolae şi se termină în ianuarie, după Sântul Ioan, ele cuprinzând o gamă variată de manifestări artistice care respectă întocmai tradiţiile zonei. Însă  acestea excelează şi prin bogăţia şi varietatea costumelor tradiţionale, a măştilor şi a dansurilor populare, ele constituind un adevărat carnaval popular şi o atracţie pentru vizitatori.

Dincolo de oameni şi tradiţiile lor, Ţinutul Neamţului atrage prin peisajele montane şi prin locuri amenajate pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtia şi patinoaruldin Piatra Neamţ, pârtia din Durău cât şi pârtiile de săniuş sunt locaţii unde se poate practica skiul, snowboardingul sau săniuşul. Muntele Ceahlău şi Cheile Bicazului atrag, an de an, din ce în ce mai mulţi iubitori de aventuri montane şi amatori de frumos.

Cazarea în Ţinutul Neamţului este asigurată de hotelurile, pensiunile şi cabanele care deservesc zona şi oferă condiţii excelente de odihnă dar şi o serie de oportunităţi extraordinare de petrecere a timpului liber în perioada sărbătorilor de iarnă şi pe tot parcursul iernii. Bucuria şi bunătatea oamenilor din această zonă se împletesc aici fericit creând un mic univers al bunei dispoziţii pentru turiştii care vin să-şi petreacă sărbătorile în Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.