Home » Evenimente

Carnavalul de Crăciun la Roman 2012

8 January 2013 0 Comentarii

02-carnavalul-de-craciun-roman-decembrie-2012La sfârşit de an a avut loc în centrul municipiului Roman o nouă ediţie a Carnavalului de Crăciun. La parada costumelor au participat elevii școlilor și liceelor din oraș care au interpretat apoi colinde și urături pe scena amenajată în Piața „Roman-Vodă”. Carnavalul s-a încheiat cu un spectacol la care au participat trupele „CNRV Band”, „Dance Art”, „Lucky Dance” și „Regal” şi formația „Bambi”.

Alaiul de urători îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale sau costume de carnaval au traversat oraşul din dreptul Hotelului Roman spre centru pe Bulevardul “Roman-Muşat”astfel că publicul a avut ocazia să admire dansurile şi obiceiurile de Crăciun. Personajul principal al zilei a fost Moş Crăciun care înconjurat de crăciuniţe a fost transportat pe străzile oraşului  cu o maşină împodobită de sărbătoare. După paradă, alaiul s-a oprit la scena amenajată în centrul oraşului unde pe rând au urcat elevii celor 18 unităţi de învăţământ romaşcane, aceştia susţinând programe artistice variate.

Programul artistic de la Carnavalul de Crăciun de la Roman a cuprins concert de colinde, datini strămoşeşti, dansuri și cântece populare, urături, colinde și tradiții de An Nou, dans modern, valsul fulgilor de nea, dansul măştilor, recital la nai, colinde în diverse limbi străine, obiceiuri de An Nou și interpretare artistică.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.